• Ruime keuze aan glasopties voor elk budget
 • Gegarandeerde tevredenheid
 • Vakkundig advies op maat

Isolatieglas

Isolatieglas? Wij kunnen helpen! Onze professionele glaszetters staan voor je klaar.

★★★★★ Beoordeeld met een 4.9/5.0 door 6.000+ consumenten

 • Gratis offerte op maat
 • Snelle en professionele service
 • Ervaren glaszetters
 • Kwaliteitsglas voor duurzame resultaten
 • Op maat gemaakte oplossingen voor elk project
 • Transparante prijzen en geen verborgen kosten
 • Persoonlijke aandacht voor uw glasbehoeften
 • Gemakkelijk en snel online offerte aanvragen
 • Betrouwbare service met garantie op kwaliteit
 • Snelle reactie en flexibele planning
glaszetter

Overweegt u ooit om isolatieglas te installeren in uw woning? Misschien twijfelt u aan de impact ervan op de energie-efficiëntie en het comfort. Maar wat als we u vertellen dat het plaatsen van isolatieglas daadwerkelijk kan leiden tot aanzienlijke besparingen op uw energierekening en een meer comfortabele leefomgeving kan bieden?

Isolerende beglazing is een verstandige keuze voor iedereen die een energiezuinig huis wil en tegelijkertijd wil besparen op verwarmingskosten. Dankzij de isolerende eigenschappen kunt u warmteverlies verminderen en de warmte in uw huis beter vasthouden. Dit resulteert in minder energieverbruik voor verwarming, wat zich vertaalt in lagere energiekosten. Bovendien zorgt isolatieglas voor verbeterde geluidsisolatie, waardoor u kunt genieten van meer rust en comfort in uw woning.

Maar wat maakt isolatieglas zo effectief en wat zijn de verschillende beschikbare soorten? Hoe kunt u isolatieglas toepassen in uw ramen, deuren en serres? En wat zijn de voor- en nadelen van isolatieglas? We zullen deze vragen en meer beantwoorden, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen over het gebruik van isolatieglas in uw huis.

Belangrijke aspecten om te onthouden:

 • Het draagt bij aan een energiezuinige woning en kan helpen bij het verlagen van uw energierekening.
 • Dankzij de isolerende eigenschappen van isolatieglas kunt u warmteverlies verminderen en genieten van meer comfort in uw huis.
 • Verschillende soorten isolatieglas zijn beschikbaar, waaronder dubbel glas, hoogrendementsglas en driedubbel glas.
 • Het kan worden geïnstalleerd in vensters, deuren en serres, waardoor het een veelzijdige oplossing is.
 • Hoewel het vele voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen, zoals de initiële kosten en mogelijke condensatie.

Isolatieglas: Een Diepere Duik

In deze sectie verkennen we isolatieglas in meer detail en definiëren we de essentie ervan. Het betreft een specifiek glastype dat is ontworpen om warmteverlies te verminderen en geluidsisolatie te bieden in een woning. Het bestaat uit twee of meer glasplaten met een tussenlaag van isolatiemateriaal, vaak gevuld met lucht of een edelgas zoals argon.

De isolatie-eigenschappen van isolatieglas spelen een cruciale rol bij het verbeteren van de energiezuinigheid van uw woning. Dankzij zijn uitmuntende isolerende vermogen helpt het om warmteverlies te voorkomen, waardoor u minder afhankelijk wordt van verwarmings- en koelsystemen. Dit resulteert in aanzienlijke besparingen op uw energierekening en draagt bij aan een duurzamere woonomgeving.

Naast het verminderen van warmteverlies biedt isolatieglas ook uitstekende geluidsisolatie. De isolatielaag tussen de glasplaten helpt bij het verminderen van geluidstrillingen, wat resulteert in een rustigere en comfortabelere woonomgeving.

Isolatieglas is essentieel voor het creëren van een energiezuinige woning en het bieden van meer comfort. Door warmteverlies te minimaliseren en geluidsisolatie te bieden, draagt isolatieglas bij aan lagere energiekosten en een aangenamere leefomgeving.

Het is een waardevolle investering voor zowel nieuwe als bestaande woningen. Het biedt verschillende voordelen, waaronder:

 • Verbeterde energie-efficiëntie
 • Besparingen op verwarmings- en koelingskosten
 • Minder geluidsoverlast van buitenaf
 • Verhoogd comfort in uw woning
 • Een verminderde ecologische impact

In de volgende sectie zullen we dieper ingaan op de specifieke voordelen van isolatieglas en hoe het kan bijdragen aan energiebesparing en comfort in uw woning.

De Voordelen van Dubbel Glas

In dit segment willen we de voordelen van dubbel glas onder de loep nemen. Dubbel glas biedt een scala aan voordelen voor uw huis. Een van de voornaamste voordelen is het besparen van energie.

Dubbel glas staat bekend om zijn uitmuntende isolatie-eigenschappen, wat resulteert in minimalisatie van warmteverlies. Hierdoor is er minder behoefte aan verwarming, wat leidt tot besparingen op uw verwarmingskosten. Dit niet alleen zorgt voor lagere energierekeningen, maar draagt ook bij aan een meer duurzame levensstijl. Door dubbel glas te gebruiken, kunt u uw ecologische voetafdruk verkleinen en bijdragen aan een gezondere planeet.

Een ander voordeel van dubbel glas is het verbeterde comfort in uw huis. Doordat dubbel glas warmteverlies minimaliseert, blijft de binnentemperatuur beter behouden. U zult minder last hebben van tocht en een gelijkmatigere temperatuur in huis ervaren. Dit resulteert in een aangenamer leefklimaat en een hoger niveau van comfort. Bovendien biedt dubbel glas ook geluidsisolatie, waardoor geluid van buitenaf wordt verminderd. Dit is vooral belangrijk voor huizen in drukke stedelijke gebieden of in de buurt van wegen.

Om de voordelen van dubbel glas overzichtelijk weer te geven, hebben we een handige tabel opgesteld met de belangrijkste voordelen:

Voordelen van Dubbel Glas
Energiebesparing
Comfort
Besparing op Verwarmingskosten

Door te kiezen voor dubbel glas kunt u dus genieten van zowel lagere energierekeningen als verbeterd comfort in uw huis. Het is een investering die zichzelf op de lange termijn terugverdient en bijdraagt aan een energiezuinige en duurzame woonomgeving.
energiebesparing

Variëteiten van Isolatieglas

Er zijn diverse variëteiten van isolatieglas beschikbaar om de energie-efficiëntie van uw huis te verbeteren. Deze glasopties zijn ontworpen om warmteverlies te minimaliseren en uw woning comfortabeler te maken. De drie meest voorkomende varianten van isolatieglas zijn:

Dubbel Glas

Dubbel glas, ook wel thermopane glas genoemd, bestaat uit twee glasplaten met een tussenruimte gevuld met lucht of gas. Deze tussenlaag fungeert als isolator en helpt bij het beperken van warmteverlies. Dubbel glas is geliefd vanwege zijn goede isolerende eigenschappen en betaalbaarheid. Het kan aanzienlijk bijdragen aan de verbetering van de energie-efficiëntie van uw huis.

HR-glas

HR-glas, wat staat voor Hoog Rendement glas, is een geavanceerde versie van dubbel glas. Het bevat een speciale coating op een van de glasplaten die warmte reflecteert, waardoor het behoud van warmte in uw huis wordt gemaximaliseerd. HR-glas kan effectief warmteverlies verminderen en leiden tot energiebesparing. Bovendien biedt het betere geluidsisolatie dan standaard dubbel glas.

Triple Glas

Triple glas, ook bekend als driedubbel glas, bestaat uit drie glasplaten en twee tussenruimtes gevuld met lucht of gas. Dit type isolatieglas biedt de hoogste isolatiewaarde en is ideaal voor het bereiken van optimale energie-efficiëntie. Triple glas wordt veel gebruikt in passiefhuizen en situaties waar maximale isolatie vereist is.
Hieronder vindt u een samenvatting van de kenmerken en isolatiewaarden van deze verschillende varianten van isolatieglas:

GlasvariantKenmerkenIsolatiewaarde
Dubbel glasTwee glasplaten met tussenruimteGemiddeld (U-waarde van ongeveer 2,7)
HR-glasDubbel glas met speciale warmtereflecterende coatingGoed (U-waarde van ongeveer 1,2)
Triple glasDrie glasplaten met twee tussenruimtesUitstekend (U-waarde van ongeveer 0,5)

De keuze voor isolatieglas hangt af van uw specifieke behoeften en budget. Het is belangrijk om te overwegen welk type glas het meest geschikt is voor uw huis en welke isolatiewaarde u wenst te bereiken.

Toepassingen van Isolatieglas

Het biedt verschillende mogelijkheden voor energiezuinige toepassingen in uw huis. In dit gedeelte zullen we de diverse toepassingen bespreken waarvoor isolatieglas kan worden gebruikt, zoals ramen, deuren, en serres.

Isolatieglas voor Ramen

Een belangrijke toepassing van isolatieglas is voor ramen. Het installeren van isolatieglas in uw ramen kan aanzienlijk bijdragen aan energiebesparing. Het helpt warmteverlies te verminderen tijdens koude wintermaanden en houdt uw huis koeler in de warme zomermaanden. Bovendien zorgt het voor verbeterde geluidsisolatie, wat resulteert in een rustiger en comfortabeler leefomgeving.

Isolatieglas voor Deuren

Niet alleen ramen, maar ook deuren kunnen baat hebben bij isolatieglas. Door het in de deuren van uw huis te plaatsen, kunt u de energie-efficiëntie verbeteren. Het biedt betere isolatie, waardoor warmteverlies wordt verminderd en tocht wordt tegengegaan. Zo blijft uw huis comfortabel warm in de winter en aangenaam koel in de zomer. Bovendien biedt isolatieglas extra veiligheid, omdat het moeilijker is om door glas met isolatie-eigenschappen in te breken.

Isolatieglas voor Serres

Indien u een serre heeft of overweegt er een te laten bouwen, dan is isolatieglas een uitstekende keuze. Het kan helpen om de temperatuur in de serre stabiel te houden, zodat u het hele jaar door van een comfortabele ruimte kunt genieten. Het biedt isolatie tegen zowel kou als warmte, waardoor u in de winter warm blijft en in de zomer koel. Daarnaast biedt het bescherming tegen schadelijke UV-stralen, terwijl het voldoende natuurlijk licht binnenlaat.
ramen, deuren, serres
Met isolatieglas kunt u dus energie besparen, het comfort verhogen, en een aangename woonomgeving creëren, of het nu gaat om ramen, deuren of een serre. Overweeg de installatie van isolatieglas voor deze toepassingen en profiteer van de vele voordelen die het te bieden heeft.

Voor- en nadelen van isolatieglas

Het brengt tal van voordelen met zich mee voor uw huis, maar het is eveneens belangrijk om de mogelijke nadelen te overwegen voordat u uw investeringsbeslissing neemt. Hieronder zullen we zowel de voordelen als de potentiële nadelen van isolatieglas bespreken, zodat u een goed geïnformeerde beslissing kunt maken.

Voordelen van isolatieglas

 • Energiebesparing: Isolatieglas draagt bij aan het verminderen van warmteverlies, waardoor u geld kunt besparen op uw energierekening. Het zorgt voor betere isolatie van uw huis, wat resulteert in minder afhankelijkheid van uw verwarmingssysteem. Dit leidt tot lagere stookkosten op lange termijn.
 • Comfort: Dankzij de verbeterde isolatie van isolatieglas kunt u genieten van een comfortabelere woonomgeving. Het houdt de kou buiten tijdens de wintermaanden en beperkt de warmteoverdracht tijdens de zomermaanden. Hierdoor blijft uw huis het hele jaar door aangenaam op temperatuur.

Nadelen van isolatieglas

 • Initiële investering: Het plaatsen van isolatieglas kan een aanzienlijke investering vergen. Ondanks de potentiële besparingen op lange termijn, moeten de kosten voor de aanschaf en installatie van isolatieglas in overweging worden genomen. Het is essentieel om de financiële aspecten van deze investering zorgvuldig te evalueren.
 • Condensatie tussen de glasplaten: Een mogelijk nadeel van isolatieglas is de kans op condensatie tussen de glasplaten. Dit kan optreden bij lekkage in de isolatielaag. Hoewel dit niet altijd gebeurt en afhankelijk is van de kwaliteit van het isolatieglas, is het belangrijk om hier rekening mee te houden.

Al met al biedt isolatieglas vele voordelen, zoals energiebesparing en verbeterd comfort. Echter, het is ook van belang om de initiële investering en de mogelijkheid van condensatie tussen de glasplaten te overwegen. Door alle aspecten zorgvuldig af te wegen, kunt u een weloverwogen keuze maken met betrekking tot isolatieglas voor uw woning.

Vakkundige installatie van isolatieglas door Glaszetter Prof

Wil je snel glas laten vervangen en direct beginnen met besparen? Bij Glaszetter Prof ben je aan het juiste adres voor professionele plaatsing van isolatieglas. Wij begrijpen het belang van een nauwkeurige en hoogwaardige installatie van isolatieglas, zodat je optimaal kunt profiteren van de voordelen.

Onze ervaren glaszetters zijn experts in het plaatsen van isolatieglas en zorgen voor een zorgvuldige uitvoering van elke installatie. Met onze vakkennis en vakmanschap garanderen wij de duurzaamheid en kwaliteit van het isolatieglas, zodat je er jarenlang van kunt genieten.

Wij staan voor hoogwaardige service en werken uitsluitend met producten van topkwaliteit. Je kunt erop vertrouwen dat ons team van glaszetters met grote zorg te werk gaat en altijd streeft naar perfectie. Bij Glaszetter Prof ben je verzekerd van een professionele installatie en een uitstekend eindresultaat.

Veelvoorkomende vragen (FAQ)

Wat betekent isolatieglas?

Isolatieglas, ook wel dubbel glas genoemd, bestaat uit twee glasplaten gescheiden door een tussenlaag van lucht of gas. Dit zorgt voor vermindering van warmteverlies en biedt geluidsisolatie.

Wat zijn de voordelen van isolatieglas?

Isolatieglas heeft diverse voordelen. Het draagt bij aan energiebesparing door zijn isolerende eigenschappen, verhoogt het wooncomfort en kan helpen bij het verlagen van de stookkosten.

Welke soorten isolatieglas bestaan er?

Er bestaan verschillende soorten isolatieglas, waaronder dubbel glas, HR-glas (hoogrendementsglas) en triple glas. Elk type heeft zijn eigen kenmerken en isolatiewaarde.

Waar is isolatieglas toepasbaar?

Isolatieglas kan worden gebruikt in ramen, deuren en serres om de energie-efficiëntie in deze toepassingen te verbeteren.

Wat zijn de voor- en nadelen van isolatieglas?

Isolatieglas biedt voordelen zoals energiebesparing en verbeterd comfort, maar heeft ook nadelen zoals de initiële kosten en mogelijke condensatie tussen de glasplaten.

Kan ik isolatieglas laten installeren door Glaszetter Prof?

Ja, u kunt isolatieglas laten plaatsen door Glaszetter Prof. Een professionele installatie is van essentieel belang voor optimale resultaten en de duurzaamheid van het isolatieglas. Glaszetter Prof beschikt over de expertise en biedt kwaliteit in hun dienstverlening.

Gratis offerte ontvangen?

Vul hier onder het formulier in en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen om een vrijblijvende afspraak in te plannen!

Geen verrassingen achteraf; kosten vooraf bekend!

Inbraakwerend glas

Inbraakwerend glas

Ontdek de voordelen van inbraakwerend glas voor uw huis. Bescherm uw eigendommen en verhoog uw veiligheid met onze oplossingen.

Plexiglas

Plexiglas

Ontdek de veelzijdigheid van Plexiglas voor al uw projecten. Duurzaam, helder en perfect voor elke toepassing. Bezoek ons voor meer info!

Gezandstraald glas

Gezandstraald glas

Ontdek de schoonheid van gezandstraald glas voor een unieke, stijlvolle touch in uw interieur. Perfect voor deuren en ramen.

Gehard glas

Gehard glas

Ontdek de voordelen van gehard glas voor uw interieur of project. Veiligheid en stijl gaan hand in hand met onze oplossingen.

Colorbel glas

Colorbel glas

Ontdek de schoonheid en functionaliteit van Colorbel glas voor een stijlvolle en moderne uitstraling in uw interieur. Kwaliteit en esthetiek verenigd.

Gelaagd glas

Gelaagd glas

Ontdek de voordelen van gelaagd glas voor een veilig en comfortabel thuis. Kies voor duurzaamheid en stijl met onze op maat gemaakte oplossingen.

Floatglas

Floatglas

Ontdek ons assortiment van hoogwaardig Floatglas, perfect voor een strakke afwerking in elk interieur. Betaalbaar en stijlvol!

Acrylglas

Acrylglas

Ontdek de veelzijdigheid van Acrylglas voor al uw projecten. Duurzaam, helder en stijlvol - perfect voor iedere toepassing.

Borstwering

Borstwering

Ontdek alles over borstwering en hoe deze uw pand kan sieren en beschermen. Uw gids voor veilige en stijlvolle borstweringen.

Zonwerend glas

Zonwerend glas

Ontdek de voordelen van zonwerend glas voor uw woning of kantoor - comfort, energiebesparing en stijl gecombineerd!

Matglas

Matglas

Ontdek de charme van Matglas voor een stijlvolle, privacy-vriendelijke touch in uw interieur. Bekijk onze collectie nu!

Draadglas

Draadglas

Ontdek de veelzijdigheid van Draadglas, de perfecte balans tussen veiligheid en design voor uw thuis of kantoor.robust en stijlvol!

Geluidswerend glas

Geluidswerend glas

Ontdek de stille kracht van geluidswerend glas voor uw woning of kantoor en geniet van de rust die het biedt. Perfect voor de hedendaagse omgeving.

Dubbel glas

Dubbel glas

Ontdek de voordelen van dubbel glas voor meer comfort en energiebesparing in uw huis. Wij helpen u graag verder!

Enkel glas

Enkel glas

Ontdek de mogelijkheden van enkel glas voor uw woning. Bespaar energie en verhoog comfort met onze oplossingen.

Triple glas

Triple glas

Ontdek ons aanbod van hoogwaardig triple glas voor optimale isolatie en comfort in uw woning. Energiezuinig en duurzaam!

Glas met meerdere lagen

Glas met meerdere lagen

Ontdek de voordelen van glas met meerdere lagen voor betere isolatie en veiligheid in uw woning. Ervaar comfort en energie-efficiëntie.

Brandwerend glas

Brandwerend glas

Ontdek de veiligheid en elegantie van brandwerend glas voor uw woning of bedrijfspand. Bescherm wat waardevol is met onze oplossingen.

Veiligheidsglas

Veiligheidsglas

Ontdek de kracht van veiligheidsglas voor een veilig en stijlvol thuis of kantoor. Duurzaam, betrouwbaar en veelzijdig voor elke toepassing.

Figuurglas

Figuurglas

Ontdek de charme van figuurglas voor een unieke uitstraling thuis. Stijlvol, privacy behoudend, en veelzijdig in design.

 • Ruime keuze aan glasopties voor elk budget
 • Gegarandeerde tevredenheid
 • Vakkundig advies op maat

★★★★★ Beoordeeld met een 4.9/5.0

Gratis offerte ontvangen?

Vul hier onder het formulier in en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen om een vrijblijvende afspraak in te plannen!

Geen verrassingen achteraf; kosten vooraf bekend!

 

Waarom kiezen voor GlaszetterProf

Wil je weten waarom klanten keer op keer voor GlaszetterProf kiezen? Lees verder om onze onderscheidende factoren te ontdekken die ons tot een favoriet maken.

Transparantie en open communicatie

Wij geloven we in transparantie en open communicatie met onze klanten. We houden hen altijd op de hoogte van eventuele ontwikkelingen, problemen of wijzigingen, zodat ze vol vertrouwen met ons kunnen blijven samenwerken.

Ervaring en expertise

Met jarenlange ervaring en expertise in ons vakgebied, zijn wij de ideale keuze voor klanten die op zoek zijn naar een partner die hen kan begeleiden met deskundig advies en oplossingen.

Snelle en betrouwbare levering

Bij ons kan je altijd rekenen op tijdige en betrouwbare levering. We begrijpen dat tijd cruciaal is, en we doen er alles aan om aan jouw deadlines te voldoen.

Uitstekende klantenservice

Onze klantenservice is ongeëvenaard. We zijn er altijd om vragen te beantwoorden, problemen op te lossen en ondersteuning te bieden, omdat we geloven dat onze klanten de beste zorg verdienen.

Concurrerende prijzen

Wij bieden we niet alleen hoogwaardige producten en diensten, maar ook tegen concurrerende prijzen. We streven ernaar om waarde te bieden voor elke euro die onze klanten bij ons besteden.

Goedkope glaszetter in de buurt

Op zoek naar een betaalbare glaszetter in uw buurt? GlaszetterProf biedt hoogwaardige glashersteldiensten tegen concurrerende prijzen, zodat u kunt genieten van kwaliteit zonder uw budget te overschrijden.

Snel een glaszetter aan de deur?

Heeft u met spoed een glaszetter nodig? Onze snelle en betrouwbare glaszetters staan klaar om u te helpen met al uw glasgerelateerde problemen, van gebroken ramen tot lekkende beglazing, direct bij u thuis.

Betrouwbare glaszetter

Vertrouw op onze betrouwbare glaszetter voor professionele glasreparaties en -installaties. Ons ervaren team staat garant voor kwaliteit en service, zodat u met een gerust hart uw glaswerkzaamheden aan ons kunt toevertrouwen.

google

Reviews

Bekijk hieronder wat klanten vertellen over ons. 

a-icon

Arnold

★★★★★

Het team van de glaszetter was vriendelijk en behulpzaam. Ik waardeer de transparante communicatie en eerlijke prijzen van de glaszetter. Geen verrassingen, gewoon hoogwaardige service van begin tot eind.

d-icon

Jeroen de Graaf

★★★★★

Dankzij de glaszetter hebben we nu veilige en energiezuinige ramen. Het was een waardevolle investering in ons huis!
k-icon

Kim Verheyden

★★★★★

De glaszetter reageerde snel op ons verzoek en leverde uitstekend vakmanschap. We zijn blij met het eindresultaat!
r-icon

Roy Jeurissen

★★★★★

Ik waardeer de flexibiliteit van de glaszetter om aan onze specifieke wensen te voldoen. Ze hebben echt maatwerk geleverd!
f-icon

F. du Pont

★★★★★

Het was een genoegen om met de glaszetter samen te werken. Ze waren professioneel, beleefd en we hebben ons niet blut betaald.
r-icon

Richard Westerink

★★★★★

Onze nieuwe ramen hebben niet alleen de uitstraling van ons huis verbeterd, maar ook de geluidsisolatie. We hebben ook precies betaald wat vooraf werd afgesproken. Super!
Call Now Button