• Ruime keuze aan glasopties voor elk budget
 • Gegarandeerde tevredenheid
 • Vakkundig advies op maat

Enkel glas plaatsen

Enkel glas plaatsen? Wij kunnen helpen! Onze professionele glaszetters staan voor je klaar.

★★★★★ Beoordeeld met een 4.9/5.0 door 6.000+ consumenten

 • Gratis offerte op maat
 • Snelle en professionele service
 • Ervaren glaszetters
 • Kwaliteitsglas voor duurzame resultaten
 • Op maat gemaakte oplossingen voor elk project
 • Transparante prijzen en geen verborgen kosten
 • Persoonlijke aandacht voor uw glasbehoeften
 • Gemakkelijk en snel online offerte aanvragen
 • Betrouwbare service met garantie op kwaliteit
 • Snelle reactie en flexibele planning
glaszetter

Ben je van plan om enkel glas te plaatsen of bestaand glas te vervangen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! In dit artikel behandelen we alles wat je moet weten over het plaatsen van enkelglas. We geven je een stapsgewijze handleiding, bespreken de voordelen en nadelen, en geven handige tips voor het kiezen van de juiste enkel glas specialist.

Maar voordat we daar dieper op ingaan, laten we je eerst een vraag stellen: is enkelglas echt een goede keuze voor jou? Is het echt zo eenvoudig te plaatsen en biedt het voldoende isolatie? Ontdek het antwoord op deze vraag en nog veel meer in dit artikel over enkel glas plaatsen.

Belangrijkste punten:

 • Enkel glas plaatsen kan zorgen voor een heldere uitstraling, maar biedt beperkte isolatie.
 • De kosten van enkel glas plaatsen kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren.
 • Het kiezen van de juiste enkel glas specialist is essentieel voor een succesvolle installatie.
 • Onderhoud en regelmatige reiniging zijn belangrijk voor het behoud van enkelglas.
 • Bij het vervangen van glas is het raadzaam om de isolatiewaardes en kostenbesparingen van isolatieglas te overwegen.

Wat is enkelglas en waarom kiezen voor enkel glas plaatsen

In dit gedeelte van het artikel zullen we dieper ingaan op enkelglas en de redenen waarom mensen ervoor kiezen om enkel glas te plaatsen. We zullen de definitie en kenmerken van enkel glas bespreken, evenals de voordelen ervan. Daarnaast zullen we onderzoeken waar enkel glas het meest wordt toegepast, zodat je een beter inzicht krijgt in de toepassingsmogelijkheden.

Definitie en kenmerken van enkel glas

Enkelglas, ook wel bekend als floatglas, bestaat uit één enkele glasplaat. Het heeft een eenvoudige structuur en biedt basisisolatie. Het is belangrijk om te begrijpen dat enkel glas geen geavanceerde isolerende eigenschappen heeft, in tegenstelling tot isolatieglas. Enkelglas wordt vaak gebruikt in situaties waar isolatie geen grote rol speelt, maar helderheid en prijs wel belangrijk zijn.

De voordelen van enkel glas

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van enkelglas. Ten eerste is enkel glas over het algemeen goedkoper dan isolatieglas, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor mensen met een beperkt budget. Daarnaast biedt enkel glas een heldere en transparante uitstraling, waardoor het ideaal is voor toepassingen waarbij zichtbaarheid belangrijk is, zoals ramen, deuren en vitrines.

Waar wordt enkel glas het meest toegepast

Enkel glas wordt veelvuldig toegepast in verschillende bouwconstructies waar isolatie geen prioriteit heeft. Dit omvat onder andere ramen en deuren in commerciële gebouwen, vitrines in winkels en etalages. De helderheid en transparantie van enkelglas maken het ook populair in interieurtoepassingen, zoals scheidingswanden en glazen panelen.

Enkel glas prijs: Kostenoverzicht en investering

De prijs van enkel glas kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de afmetingen, het type glas en de installatiekosten. Gemiddeld genomen varieert de prijs van enkelglas tussen €20 en €80 per vierkante meter. Het is belangrijk om bij het berekenen van de kosten ook rekening te houden met de langetermijnkosten.

Een belangrijke overweging bij het investeren in enkelglas is het energieverlies door de verminderde isolatie. Enkel glas biedt basisisolatie, maar kan minder efficiënt zijn in het vasthouden van warmte en het beperken van energieverlies. Dit kan leiden tot hogere stookkosten en lagere energie-efficiëntie in vergelijking met isolatieglas.

Hoewel enkel glas over het algemeen een betaalbare optie is, kan het op de lange termijn de moeite waard zijn om te investeren in isolatieglas. Isolatieglas biedt betere isolerende eigenschappen, wat kan resulteren in lagere energiekosten en meer comfort in huis. Het is belangrijk om een weloverwogen beslissing te nemen op basis van jouw specifieke behoeften en budget.

Enkel glas plaatsen

Voorbereiding van de werkplek

Voor het plaatsen van enkel glas is een goede voorbereiding van de werkplek essentieel. Begin met het reinigen van het raamkozijn om ervoor te zorgen dat het oppervlak schoon en stofvrij is. Verwijder ook eventuele oude kit of stopverf om een gladde ondergrond te creëren voor het nieuwe glas.

Benodigde materialen en gereedschappen

Om enkel glas te plaatsen, zijn er een aantal materialen en gereedschappen die je nodig hebt. Deze omvatten:

 • Enkel glas in de gewenste afmetingen
 • Glaslatten om het glas stevig vast te zetten
 • Kit of stopverf om het glas af te dichten
 • Een kitpistool om de kit aan te brengen
 • Een glassnijder om het glas op maat te snijden indien nodig
 • Een hamer om de glaslatten vast te zetten

Zorg ervoor dat je al deze benodigdheden bij de hand hebt voordat je begint met het plaatsen van enkelglas.

Stap-voor-stap proces

Het plaatsen van enkelglas vereist een stap-voor-stap proces. Volg deze stappen om het glas op de juiste manier te plaatsen:

 1. Snijd het enkel glas op maat indien nodig met behulp van een glassnijder
 2. Breng een dunne laag kit of stopverf aan op de binnenkant van het raamkozijn
 3. Plaats het enkelglas voorzichtig in het raamkozijn en druk het stevig aan
 4. Bevestig het glas met behulp van glaslatten en een hamer
 5. Verwijder eventuele overtollige kit of stopverf voor een nette afwerking
 6. Laat de kit of stopverf volledig drogen volgens de instructies

Volg deze stappen zorgvuldig om ervoor te zorgen dat het enkel glas stevig en veilig geplaatst wordt.

Het kiezen van de juiste enkel glas specialist

Bij het plaatsen van enkel glas is het essentieel om de juiste enkel glas specialist te kiezen. Een ervaren en deskundige glaszetter zorgt voor een professionele installatie, wat resulteert in een hoogwaardig eindproduct. Hier zijn enkele belangrijke punten om op te letten bij het selecteren van een glaszetter:

Waarop letten bij het selecteren van een glaszetter

1. Ervaring: Kies voor een glaszetter met ruime ervaring in het plaatsen van enkel glas. Een ervaren specialist heeft de nodige vaardigheden en kennis om een efficiënte en kwalitatieve installatie uit te voeren.

2. Referenties en beoordelingen: Vraag om referenties en lees beoordelingen van eerdere klanten. Dit geeft je een goed idee van de tevredenheid van de klanten en de kwaliteit van het geleverde werk.

3. Portfolioprestaties: Bekijk het portfolio van de glaszetter om een idee te krijgen van hun eerdere installaties. Dit geeft je een beeld van hun vakmanschap en stijl.

4. Vakmanschap: Zorg ervoor dat de glaszetter de juiste certificaten en keurmerken heeft die aantonen dat ze voldoen aan de vereiste normen en voorschriften.

Vergelijken van offertes

Om de beste prijs-kwaliteitverhouding te krijgen voor je enkelglasinstallatie, is het verstandig om offertes van verschillende glaszetters te vergelijken. Zorg ervoor dat de offertes alle benodigde materialen, arbeidskosten en eventuele extra services bevatten. Door deze offertes te vergelijken, kun je een weloverwogen beslissing nemen en de beste glaszetter selecteren die aan jouw vereisten voldoet.

Keurmerken en certificaten

Bij het kiezen van een enkel glas specialist is het ook belangrijk om te letten op keurmerken en certificaten die aantonen dat de glaszetter voldoet aan de vereiste kwaliteitsnormen. Enkele voorbeelden van keurmerken en certificaten in de glasindustrie zijn het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) en het KOMO-keurmerk. Deze keurmerken geven aan dat de glaszetter voldoet aan bepaalde veiligheids- en kwaliteitsnormen.

Door zorgvuldig een enkel glas specialist te selecteren die aan jouw vereisten en verwachtingen voldoet, kun je ervoor zorgen dat je enkel glas installatie probleemloos verloopt en aan de hoogste standaarden voldoet.

enkel glas specialist

Zelf enkel glas vervangen: Doe-het-zelf tips

Als je handig bent, kun je ervoor kiezen om zelf enkel glas te vervangen. Met de juiste materialen en gereedschappen, zoals een glassnijder, bevestigingsmaterialen en kit, kun je deze klus zelf uitvoeren. Het zelf vervangen van enkel glas kan kosten besparen en geeft je de vrijheid om het op je eigen tempo te doen.

Voordat je begint, is het belangrijk om een stapsgewijze handleiding te volgen of advies in te winnen bij een expert. Zo krijg je een duidelijk beeld van wat er bij komt kijken en voorkom je dat je fouten maakt tijdens het proces.

Daarnaast is veiligheid altijd een prioriteit bij het zelf vervangen van enkel glas. Zorg ervoor dat je de nodige veiligheidsmaatregelen neemt, zoals het dragen van beschermende handschoenen en een veiligheidsbril.

Met de juiste voorbereiding en een handige doe-het-zelf mentaliteit, kun je zelf enkel glas vervangen en genieten van een verbeterde uitstraling en isolatie in je huis.

Glas plaatsen in een deur: Een specifieke aanpak

Het plaatsen van glas in een deur vereist een specifieke aanpak om ervoor te zorgen dat het glas stevig wordt bevestigd en veilig kan worden gebruikt. Hieronder bespreken we de belangrijke aspecten van het plaatsen van glas in een deur, waaronder aanpassingen aan de deur, veiligheidsmaatregelen en afwerkingstechnieken.

Aanpassingen aan de deur

Voordat het glas kan worden geplaatst, kunnen er aanpassingen aan de deur nodig zijn. Dit kan onder meer inhouden dat er een opening moet worden uitgesneden waarin het glas past. Het is essentieel om nauwkeurig te meten en de benodigde aanpassingen zorgvuldig uit te voeren om ervoor te zorgen dat het glas perfect in de deur past.

Veiligheid en afwerking

Bij het plaatsen van glas in een deur is veiligheid een belangrijk aandachtspunt. Zorg ervoor dat het glas stevig wordt bevestigd en dat er geen scherpe randen zijn die verwondingen kunnen veroorzaken. Verder moet er aandacht worden besteed aan de afwerking om ervoor te zorgen dat het glas goed is afgedicht en beschermd tegen beschadigingen.

Een goede afwerking omvat het gebruik van speciale glasafdichtingstechnieken, zoals het aanbrengen van kit of stopverf rondom het glas. Hierdoor wordt het glas stevig bevestigd en wordt voorkomen dat er vocht of lucht naar binnen kan dringen.

Extra tips voor montage

Hier zijn enkele extra tips die van pas kunnen komen bij het monteren van glas in een deur:

 • Zorg voor een goede isolatie door gebruik te maken van glasband of montageschuim rondom het glas.
 • Controleer regelmatig of het glas goed is bevestigd en voer indien nodig reparaties uit.
 • Wees voorzichtig bij het hanteren van het glas om breuken en verwondingen te voorkomen.

Volg deze tips om ervoor te zorgen dat het glas correct en veilig wordt geplaatst in de deur. Met de juiste aanpak en afwerking kun je genieten van een mooie en functionele glazen deur.

Hoe plaats je glasblokjes en waarom zijn ze belangrijk?

Glasblokjes zijn essentieel bij het plaatsen van enkelglas. Ze dienen om het glas op zijn plaats te houden en zorgen voor een gelijkmatige verdeling van druk.

De functie van glasblokjes is van groot belang bij het voorkomen van barsten of breken van het glas. Ze verminderen de kans op schade en zorgen ervoor dat het glas stevig en veilig in het raamkozijn blijft.

Om glasblokjes te plaatsen, leg je ze langs de randen van het glas voordat je het in het raamkozijn plaatst. Dit zorgt ervoor dat het glas op de juiste positie blijft en gelijkmatig ondersteund wordt.

Glasblokjes plaatsenBelang van glasblokjesFunctie van glasblokjes
Plaats de glasblokjes langs de randen van het glasVoorkomen van barsten of breken van het glasZorgen voor een gelijkmatige verdeling van druk
Plaats het glas in het raamkozijnVerminderen van kans op schadeStevige en veilige bevestiging van het glas

Glas plaatsen zonder glasband: Is het mogelijk?

Glasband is een veelgebruikte methode voor het plaatsen van enkel glas om een luchtdichte en waterdichte afdichting te garanderen. Maar is het mogelijk om glas te plaatsen zonder het gebruik van glasband?

Wat is glasband en het gebruikelijke gebruik?

Glasband, ook wel bekend als beglazingsband, is een speciaal soort tape dat wordt gebruikt bij het plaatsen van enkelglas. Het wordt aangebracht langs de randen van het glas om een afdichting te creëren tussen het glas en het raamkozijn. Hierdoor wordt voorkomen dat er lucht of vocht kan binnendringen.

Alternatieven voor glasband

Hoewel glasband een gangbare methode is, zijn er ook alternatieven beschikbaar voor het plaatsen van enkel glas.

 • Montageschuim: Montageschuim kan worden gebruikt als vervanging voor glasband. Het schuim breidt uit en vult de ruimte op tussen het glas en het raamkozijn, waardoor een goede afdichting ontstaat.
 • Kit: Een andere optie is het gebruik van kit. Kit wordt aangebracht langs de randen van het glas en het raamkozijn om een waterdichte afdichting te creëren.
 • PVC-strips: PVC-strips kunnen ook worden gebruikt om het glas op zijn plaats te houden en te zorgen voor een goede afdichting. Deze strips worden langs de randen van het glas aangebracht en bieden stabiliteit en bescherming.

Wanneer kiezen voor plaatsing zonder glasband?

Plaatsing zonder glasband kan een optie zijn in bepaalde situaties:

 1. Als het glas op een andere manier stevig en veilig kan worden bevestigd, bijvoorbeeld met behulp van glaslatten.
 2. Als de toepassing of het gebouwontwerp vereist dat er geen zichtbare glasband aanwezig is.
 3. Als de aannemer ervaring heeft met alternatieve bevestigingsmethoden en vertrouwen heeft in de duurzaamheid en veiligheid van de plaatsing zonder glasband.

Er moet echter altijd worden gezorgd voor een goede afdichting en bevestiging van het glas om lekkages en schade te voorkomen. Raadpleeg een professional bij twijfel over de juiste bevestigingsmethode voor jouw specifieke situatie.

glas plaatsen zonder glasband

Enkel glas plaatsen met stopverf: Traditionele methodes herleven

Het plaatsen van enkel glas met behulp van stopverf is een traditionele methode die nog steeds wordt gebruikt. Stopverf wordt gebruikt om het glas in het raamkozijn te bevestigen en te zorgen voor een waterdichte afdichting. Bij het plaatsen van enkelglas met stopverf is het belangrijk om de juiste techniek te gebruiken en de stopverf goed aan te brengen om een stevige en duurzame bevestiging te garanderen.

Isolatie: Enkel glas versus isolatieglas

Er is een aanzienlijk verschil in isolatiewaardes tussen enkel glas en isolatieglas. Enkelglas heeft een lage isolatiewaarde en laat warmte makkelijk door, terwijl isolatieglas beter isoleert en warmteverlies beperkt. Het belangrijkste nadeel van enkel glas op het gebied van isolatie is het hogere energieverbruik en de hogere stookkosten. In de meeste gevallen is het niet raadzaam om isolatieglas te vervangen door enkel glas vanwege de negatieve effecten op de isolatieprestaties.

Enkel glasIsolatieglas
IsolatiewaardeLaagHoog
WarmteverliesHoogBeperkt
EnergieverbruikHoogLaag
StookkostenHoogLaag

De bovenstaande tabel vergelijkt de isolatiewaardes van enkel glas en isolatieglas. Zoals te zien is, presteert enkel glas aanzienlijk slechter op het gebied van isolatie in vergelijking met isolatieglas. Dit resulteert in hoger energieverbruik en hogere stookkosten met enkelglas. Het vervangen van isolatieglas door enkel glas kan de isolatieprestaties van een gebouw negatief beïnvloeden.

Onderhoud en levensduur van enkel glas

Het onderhoud en de levensduur van enkelglas zijn van groot belang om ervoor te zorgen dat het glas goed blijft functioneren. Regelmatige reiniging en eventuele reparaties zijn essentiële onderdelen van het onderhoudsproces voor enkel glas.

Cleaning en reparatie tips

Voor het schoonmaken van enkel glas zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt speciale glasreinigers gebruiken die specifiek zijn ontworpen voor het reinigen van glazen oppervlakken. Een mengsel van water en mild schoonmaakmiddel kan ook effectief zijn voor het verwijderen van vuil en vlekken. Zorg ervoor dat je een zachte doek of spons gebruikt om krassen op het glas te voorkomen.

Voor reparaties aan enkel glas is het raadzaam om een professionele glaszetter in te schakelen. Deze experts hebben de kennis en ervaring om beschadigingen, scheuren of lekkages te verhelpen. Door tijdig reparaties uit te laten voeren, voorkom je verdere schade en behoud je de kwaliteit en functionaliteit van het enkelglas.

Lange termijn onderhoud

Het lange termijn onderhoud van enkel glas omvat verschillende aspecten. Ten eerste is het belangrijk om regelmatig de staat van het glas te controleren. Let hierbij op mogelijke beschadigingen, zoals krassen of breuken. Door eventuele problemen vroegtijdig aan te pakken, kun je verdere schade voorkomen.

Een ander belangrijk onderdeel van het lange termijn onderhoud is het afdichten van eventuele openingen rondom het glas. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden met behulp van kit. Hiermee voorkom je dat vocht of tocht het glas kan beschadigen.

Daarnaast is het aan te raden om voorzichtig te zijn bij het plaatsen van objecten in de buurt van het enkel glas. Vermijd harde stoten of schokken die tot breuken kunnen leiden. Door zorgvuldig om te gaan met het enkelglas, kun je de levensduur ervan verlengen.

Het herkennen van slijtage

Het is belangrijk om de tekenen van slijtage bij enkel glas te herkennen. Let op mogelijke breuken, krassen, of andere beschadigingen aan het glas. Daarnaast kunnen lekkages of vochtophopingen rondom het glas wijzen op problemen.

Als je slijtage of problemen met het enkelglas opmerkt, is het verstandig om snel actie te ondernemen. Schakel een professionele glaszetter in om de situatie te beoordelen en eventuele reparaties uit te voeren. Op die manier kun je verdere schade voorkomen en de levensduur van het enkelglas optimaliseren.

Door regelmatig onderhoud uit te voeren, het glas goed te reinigen en eventuele reparaties tijdig uit te laten voeren, kun je de levensduur van enkel glas maximaliseren. Op die manier blijft het glas in optimale staat en behoudt het zijn functionaliteit en esthetische waarde.

Conclusie

Het plaatsen van enkel glas kan je huis voorzien van een heldere uitstraling en basisisolatie. Door enkel glas te gebruiken, krijg je de mogelijkheid om natuurlijk licht binnen te laten en een open sfeer te creëren. Het biedt een eenvoudige oplossing voor ramen, deuren en vitrines waar isolatie geen grote rol speelt.

Bij het plaatsen van enkelglas is het essentieel om de juiste voorbereiding, materialen en gereedschappen te hebben. Een goede voorbereiding van de werkplek, het zorgvuldig selecteren van een ervaren enkel glas specialist en regelmatig onderhoud dragen bij aan een succesvolle installatie en een lange levensduur van het enkelglas.

Bij het besluit om enkel glas te plaatsen, is het belangrijk om rekening te houden met de isolatiewaardes en de kostenbesparingen op de lange termijn van isolatieglas. Hoewel enkelglas een betaalbare optie is, kan investeren in isolatieglas eventueel een betere keuze zijn voor een hogere energie-efficiëntie en lagere stookkosten.

Al met al biedt enkelglas een betaalbare en eenvoudige oplossing voor het plaatsen van glas in ramen, deuren en andere constructies. Door de juiste voorbereiding, selectie van een ervaren enkel glas specialist en regelmatig onderhoud, kun je genieten van de voordelen van enkel glas in je huis of bedrijfspand.

FAQ

Wat is enkelglas en waarom kiezen voor enkel glas plaatsen?

Enkelglas, ook bekend als floatglas, is een type glas dat uit één enkele glasplaat bestaat. Het kenmerkt zich door een eenvoudige structuur en biedt basisisolatie. Mensen kiezen vaak voor enkel glas vanwege de prijs en de heldere uitstraling die het kan bieden. Enkel glas wordt voornamelijk toegepast in ramen, deuren, vitrines en andere bouwconstructies waar isolatie geen grote rol speelt.

Wat kost enkel glas plaatsen?

De prijs van enkel glas varieert afhankelijk van factoren zoals de afmetingen, het type glas en de installatiekosten. Gemiddeld genomen varieert de prijs van enkelglas tussen €20 en €80 per vierkante meter. Houd ook rekening met de langetermijnkosten, zoals energieverlies door mindere isolatie. Hoewel enkelglas een betaalbare optie is, kan investeren in isolatieglas op de lange termijn kostenbesparend zijn.

Hoe plaats je enkel glas?

Het plaatsen van enkelglas vereist een goede voorbereiding van de werkplek. Dit omvat het reinigen van het raamkozijn en het verwijderen van oude kit of stopverf. Hierna kun je het enkelglas op maat snijden, bevestigingsmaterialen zoals glaslatten aanbrengen en het glas in het raamkozijn plaatsen.

Hoe kies je de juiste enkel glas specialist?

Bij het selecteren van een glaszetter voor het plaatsen van enkelglas is het belangrijk om te letten op ervaring, referenties en beoordelingen van eerdere klanten. Het vergelijken van offertes van verschillende glaszetters kan je helpen om een goede prijs-kwaliteitverhouding te vinden. Daarnaast is het aan te raden om te letten op keurmerken en certificaten die aantonen dat de glaszetter voldoet aan de vereiste kwaliteitsnormen.

Kan ik zelf enkel glas vervangen?

Als je handig bent, kun je ervoor kiezen om zelf enkel glas te vervangen. Zorg ervoor dat je de juiste materialen en gereedschappen hebt, zoals een glassnijder, bevestigingsmaterialen en kit. Volg een stapsgewijze handleiding of vraag advies aan een expert voordat je aan de slag gaat. Wees voorzichtig en neem de nodige veiligheidsmaatregelen tijdens het vervangen van enkel glas.

Hoe plaats je glas in een deur?

Het plaatsen van glas in een deur vereist een specifieke aanpak. Mogelijke aanpassingen aan de deur kunnen nodig zijn, zoals het uitsnijden van een opening voor het glas. Zorg voor de veiligheid tijdens het plaatsen van het glas en zorg voor een goede afwerking om het glas stevig te bevestigen. Extra tips voor montage kunnen onder andere betrekking hebben op het gebruik van glasband of montageschuim voor een goede isolatie.

Hoe plaats je glasblokjes?

Glasblokjes worden gebruikt om enkelglas op zijn plaats te houden en te zorgen voor een gelijkmatige verdeling van druk. Om glasblokjes te plaatsen, plaats je ze langs de randen van het glas voordat je het in het raamkozijn plaatst.

Is het mogelijk om glas te plaatsen zonder glasband?

Glasband wordt normaal gesproken gebruikt bij het plaatsen van enkel glas om te zorgen voor een luchtdichte en waterdichte afdichting. Alternatieven voor glasband zijn onder andere montageschuim, kit en PVC-strips. Plaatsing zonder glasband kan een optie zijn wanneer het glas op een andere manier stevig en veilig kan worden bevestigd, bijvoorbeeld met behulp van glaslatten.

Hoe plaats je enkel glas met stopverf?

Het plaatsen van enkel glas met behulp van stopverf is een traditionele methode die nog steeds wordt gebruikt. Stopverf wordt gebruikt om het glas in het raamkozijn te bevestigen en te zorgen voor een waterdichte afdichting. Bij het plaatsen van enkelglas met stopverf is het belangrijk om de juiste techniek te gebruiken en de stopverf goed aan te brengen om een stevige en duurzame bevestiging te garanderen.

Wat is het verschil tussen enkelglas en isolatieglas?

Het belangrijkste verschil tussen enkelglas en isolatieglas is de isolatiewaarde. Enkel glas heeft een lage isolatiewaarde en laat warmte makkelijk door, terwijl isolatieglas beter isoleert en warmteverlies beperkt. Enkel glas kan echter een betaalbare optie zijn en biedt een heldere uitstraling, terwijl isolatieglas hogere investeringskosten met zich meebrengt.

Hoe onderhoud je enkel glas?

Het onderhoud van enkel glas bestaat uit regelmatige reiniging en eventuele reparaties. Voor het schoonmaken van enkel glas kunnen speciale glasreinigers of een mengsel van water en mild schoonmaakmiddel worden gebruikt. Reparaties aan enkel glas kunnen worden uitgevoerd door een professionele glaszetter om beschadigingen, scheuren of lekkages te verhelpen. Het is ook belangrijk om de staat van het glas regelmatig te controleren en eventuele openingen af te dichten.

Gratis offerte ontvangen?

Vul hier onder het formulier in en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen om een vrijblijvende afspraak in te plannen!

Geen verrassingen achteraf; kosten vooraf bekend!

Inbraakwerend glas

Inbraakwerend glas

Ontdek de voordelen van inbraakwerend glas voor uw huis. Bescherm uw eigendommen en verhoog uw veiligheid met onze oplossingen.

Plexiglas

Plexiglas

Ontdek de veelzijdigheid van Plexiglas voor al uw projecten. Duurzaam, helder en perfect voor elke toepassing. Bezoek ons voor meer info!

Gezandstraald glas

Gezandstraald glas

Ontdek de schoonheid van gezandstraald glas voor een unieke, stijlvolle touch in uw interieur. Perfect voor deuren en ramen.

Gehard glas

Gehard glas

Ontdek de voordelen van gehard glas voor uw interieur of project. Veiligheid en stijl gaan hand in hand met onze oplossingen.

Colorbel glas

Colorbel glas

Ontdek de schoonheid en functionaliteit van Colorbel glas voor een stijlvolle en moderne uitstraling in uw interieur. Kwaliteit en esthetiek verenigd.

Gelaagd glas

Gelaagd glas

Ontdek de voordelen van gelaagd glas voor een veilig en comfortabel thuis. Kies voor duurzaamheid en stijl met onze op maat gemaakte oplossingen.

Floatglas

Floatglas

Ontdek ons assortiment van hoogwaardig Floatglas, perfect voor een strakke afwerking in elk interieur. Betaalbaar en stijlvol!

Acrylglas

Acrylglas

Ontdek de veelzijdigheid van Acrylglas voor al uw projecten. Duurzaam, helder en stijlvol - perfect voor iedere toepassing.

Borstwering

Borstwering

Ontdek alles over borstwering en hoe deze uw pand kan sieren en beschermen. Uw gids voor veilige en stijlvolle borstweringen.

Zonwerend glas

Zonwerend glas

Ontdek de voordelen van zonwerend glas voor uw woning of kantoor - comfort, energiebesparing en stijl gecombineerd!

Matglas

Matglas

Ontdek de charme van Matglas voor een stijlvolle, privacy-vriendelijke touch in uw interieur. Bekijk onze collectie nu!

Isolatieglas

Isolatieglas

Ontdek de voordelen van Isolatieglas voor een energie-efficiënte woning. Bespaar op uw energierekening en geniet van comfort.

Draadglas

Draadglas

Ontdek de veelzijdigheid van Draadglas, de perfecte balans tussen veiligheid en design voor uw thuis of kantoor.robust en stijlvol!

Geluidswerend glas

Geluidswerend glas

Ontdek de stille kracht van geluidswerend glas voor uw woning of kantoor en geniet van de rust die het biedt. Perfect voor de hedendaagse omgeving.

Dubbel glas

Dubbel glas

Ontdek de voordelen van dubbel glas voor meer comfort en energiebesparing in uw huis. Wij helpen u graag verder!

Enkel glas

Enkel glas

Ontdek de mogelijkheden van enkel glas voor uw woning. Bespaar energie en verhoog comfort met onze oplossingen.

Triple glas

Triple glas

Ontdek ons aanbod van hoogwaardig triple glas voor optimale isolatie en comfort in uw woning. Energiezuinig en duurzaam!

Glas met meerdere lagen

Glas met meerdere lagen

Ontdek de voordelen van glas met meerdere lagen voor betere isolatie en veiligheid in uw woning. Ervaar comfort en energie-efficiëntie.

Brandwerend glas

Brandwerend glas

Ontdek de veiligheid en elegantie van brandwerend glas voor uw woning of bedrijfspand. Bescherm wat waardevol is met onze oplossingen.

Veiligheidsglas

Veiligheidsglas

Ontdek de kracht van veiligheidsglas voor een veilig en stijlvol thuis of kantoor. Duurzaam, betrouwbaar en veelzijdig voor elke toepassing.

 • Ruime keuze aan glasopties voor elk budget
 • Gegarandeerde tevredenheid
 • Vakkundig advies op maat

★★★★★ Beoordeeld met een 4.9/5.0

Gratis offerte ontvangen?

Vul hier onder het formulier in en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen om een vrijblijvende afspraak in te plannen!

Geen verrassingen achteraf; kosten vooraf bekend!

 

Waarom kiezen voor GlaszetterProf

Wil je weten waarom klanten keer op keer voor GlaszetterProf kiezen? Lees verder om onze onderscheidende factoren te ontdekken die ons tot een favoriet maken.

Transparantie en open communicatie

Wij geloven we in transparantie en open communicatie met onze klanten. We houden hen altijd op de hoogte van eventuele ontwikkelingen, problemen of wijzigingen, zodat ze vol vertrouwen met ons kunnen blijven samenwerken.

Ervaring en expertise

Met jarenlange ervaring en expertise in ons vakgebied, zijn wij de ideale keuze voor klanten die op zoek zijn naar een partner die hen kan begeleiden met deskundig advies en oplossingen.

Snelle en betrouwbare levering

Bij ons kan je altijd rekenen op tijdige en betrouwbare levering. We begrijpen dat tijd cruciaal is, en we doen er alles aan om aan jouw deadlines te voldoen.

Uitstekende klantenservice

Onze klantenservice is ongeëvenaard. We zijn er altijd om vragen te beantwoorden, problemen op te lossen en ondersteuning te bieden, omdat we geloven dat onze klanten de beste zorg verdienen.

Concurrerende prijzen

Wij bieden we niet alleen hoogwaardige producten en diensten, maar ook tegen concurrerende prijzen. We streven ernaar om waarde te bieden voor elke euro die onze klanten bij ons besteden.

Goedkope glaszetter in de buurt

Op zoek naar een betaalbare glaszetter in uw buurt? GlaszetterProf biedt hoogwaardige glashersteldiensten tegen concurrerende prijzen, zodat u kunt genieten van kwaliteit zonder uw budget te overschrijden.

Snel een glaszetter aan de deur?

Heeft u met spoed een glaszetter nodig? Onze snelle en betrouwbare glaszetters staan klaar om u te helpen met al uw glasgerelateerde problemen, van gebroken ramen tot lekkende beglazing, direct bij u thuis.

Betrouwbare glaszetter

Vertrouw op onze betrouwbare glaszetter voor professionele glasreparaties en -installaties. Ons ervaren team staat garant voor kwaliteit en service, zodat u met een gerust hart uw glaswerkzaamheden aan ons kunt toevertrouwen.

google

Reviews

Bekijk hieronder wat klanten vertellen over ons. 

a-icon

Arnold

★★★★★

Het team van de glaszetter was vriendelijk en behulpzaam. Ik waardeer de transparante communicatie en eerlijke prijzen van de glaszetter. Geen verrassingen, gewoon hoogwaardige service van begin tot eind.

d-icon

Jeroen de Graaf

★★★★★

Dankzij de glaszetter hebben we nu veilige en energiezuinige ramen. Het was een waardevolle investering in ons huis!
k-icon

Kim Verheyden

★★★★★

De glaszetter reageerde snel op ons verzoek en leverde uitstekend vakmanschap. We zijn blij met het eindresultaat!
r-icon

Roy Jeurissen

★★★★★

Ik waardeer de flexibiliteit van de glaszetter om aan onze specifieke wensen te voldoen. Ze hebben echt maatwerk geleverd!
f-icon

F. du Pont

★★★★★

Het was een genoegen om met de glaszetter samen te werken. Ze waren professioneel, beleefd en we hebben ons niet blut betaald.
r-icon

Richard Westerink

★★★★★

Onze nieuwe ramen hebben niet alleen de uitstraling van ons huis verbeterd, maar ook de geluidsisolatie. We hebben ook precies betaald wat vooraf werd afgesproken. Super!
Call Now Button