• Ruime keuze aan glasopties voor elk budget
 • Gegarandeerde tevredenheid
 • Vakkundig advies op maat

Dubbelglas plaatsen

Dubbelglas plaatsen? Wij kunnen helpen! Onze professionele glaszetters staan voor je klaar.

★★★★★ Beoordeeld met een 4.9/5.0 door 6.000+ consumenten

 • Gratis offerte op maat
 • Snelle en professionele service
 • Ervaren glaszetters
 • Kwaliteitsglas voor duurzame resultaten
 • Op maat gemaakte oplossingen voor elk project
 • Transparante prijzen en geen verborgen kosten
 • Persoonlijke aandacht voor uw glasbehoeften
 • Gemakkelijk en snel online offerte aanvragen
 • Betrouwbare service met garantie op kwaliteit
 • Snelle reactie en flexibele planning
glaszetter

Ben je op zoek naar een effectieve manier om je huis beter te isoleren en energie te besparen? Overweeg dan dubbelglas te plaatsen. Maar wat is dubbelglas precies en waarom is het een goede keuze voor je woning? In dit artikel zullen we alles uitleggen over het plaatsen van dubbelglas, de voordelen ervan en waar je op moet letten bij het selecteren van een glaszetter.

Heb je je ooit afgevraagd waarom sommige huizen warmer en stiller zijn dan andere? Hoe komt het dat sommige woningen in de zomer koel blijven, terwijl andere als een sauna aanvoelen? Het antwoord ligt in dubbelglas. Maar wat maakt dubbelglas zo speciaal? En waarom zou je het laten plaatsen in je eigen woning? Ontdek de antwoorden en leer alles over dubbelglas plaatsen in dit artikel.

Blijf lezen om te ontdekken:

 • Wat dubbelglas precies is en welke voordelen het biedt
 • De verschillende typen dubbelglas en hun isolatiewaarde
 • De kosten van dubbelglas plaatsen en hoe je een geschikte glaszetter vindt
 • Praktische tips voor het plaatsen van dubbelglas in diverse situaties
 • Subsidies en financieringsmogelijkheden voor het plaatsen van dubbelglas
 • Hoe je zelf dubbelglas kunt plaatsen en waar je op moet letten
 • Belangrijke aspecten bij het aanvragen en beoordelen van een dubbelglas offerte
 • En nog veel meer!

Belangrijke punten om te onthouden:

 • Dubbelglas plaatsen is een effectieve manier om je huis beter te isoleren en energie te besparen
 • Dubbelglas biedt thermische en geluidsisolatie voor meer comfort in huis
 • Er zijn verschillende typen dubbelglas met verschillende isolatiewaarden
 • De kosten van dubbelglas plaatsen kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren
 • Het is belangrijk om een gekwalificeerde glaszetter te kiezen voor het plaatsen van dubbelglas

Wat is Dubbelglas en de Voordelen ervan

Definitie van Dubbelglas

Dubbelglas, ook wel isolatieglas genoemd, is een type glas dat bestaat uit twee glasplaten met daartussen een laag isolerend gas, meestal argon. Deze constructie zorgt voor een betere thermische isolatie van je woning, waardoor er minder warmte verloren gaat. Het resultaat is een aangename temperatuur in huis en een vermindering van je energieverbruik.

Thermische Isolatie en Energiebesparing

De belangrijkste voordelen van dubbelglas zijn de verbeterde thermische isolatie en de energiebesparing die het oplevert. Door de dubbele glasplaten en het isolerende gas wordt warmte beter vastgehouden in je huis, waardoor je minder hoeft te stoken om dezelfde temperatuur te bereiken. Dit zorgt voor lagere stookkosten en een verminderde uitstoot van broeikasgassen, wat goed is voor zowel je portemonnee als het milieu.

Bij een goede thermische isolatie voorkomt dubbelglas ook koudebruggen, waarbij warmte direct naar buiten kan lekken via slecht geïsoleerde plekken in je ramen. Dit zorgt voor een gelijkmatigere temperatuurverdeling in je woning en voorkomt tocht en koude plekken bij het raam.

Geluidsisolatie en Meer Wooncomfort

Naast thermische isolatie biedt dubbelglas ook geluidsisolatie, wat resulteert in meer rust en comfort in je huis. Het isolerende gas en de dubbele glasplaten absorberen geluidstrillingen en verminderen de doorgang van geluid van buiten naar binnen en vice versa. Dit is vooral voordelig wanneer je in een drukke buurt woont, vlakbij een snelweg of vliegveld.

Dankzij de geluidsisolerende eigenschappen van dubbelglas kun je genieten van een stillere en vredigere woonomgeving, zonder gestoord te worden door verkeersgeluiden of andere omgevingslawaai.

Voordelen van Dubbelglas
1. Verbeterde thermische isolatie– Minder warmteverlies
2. Energiebesparing– Lagere stookkosten
3. Geluidsisolatie– Vermindert geluidsoverlast
4. Meer wooncomfort– Gelijkmatigere temperatuurverdeling

De Verschillende Typen Dubbelglas

In deze sectie zullen we de verschillende typen dubbelglas bespreken. Het meest voorkomende type is standaard dubbelglas, maar er zijn ook HR-glas, HR+ glas en HR++ glas beschikbaar. Deze varianten bieden een hogere isolatiewaarde dan standaard dubbelglas, waardoor ze vaak een betere keuze zijn voor energiebesparing en het verbeteren van het comfort in je woning.

Standaard Dubbelglas

Standaard dubbelglas bestaat uit twee glasplaten met een laag lucht of droge lucht ertussen. Het biedt al enige isolatie, maar heeft een lagere isolatiewaarde in vergelijking met HR-glas en HR++ glas. Standaard dubbelglas is de meest voordelige optie, maar het is minder effectief in het verminderen van warmteverlies en geluidsoverdracht.

HR, HR+ en HR++ Glas

HR-glas, HR+ glas en HR++ glas hebben allemaal een hogere isolatiewaarde dan standaard dubbelglas. Deze typen dubbelglas bestaan uit twee glasplaten met daartussen een laag edelgas, zoals argon of krypton. Door de extra isolatielaag bieden HR-glas, HR+ glas en HR++ glas een betere thermische isolatie en verminderen ze warmteverlies en geluidsoverdracht nog meer dan standaard dubbelglas.

HR-glas heeft een gemiddelde isolatiewaarde, terwijl HR+ glas een hogere isolatiewaarde heeft dan HR-glas. HR++ glas biedt de hoogste isolatiewaarde en is daardoor de meest energiezuinige keuze. Hoewel HR++ glas iets duurder is in aanschaf dan de andere typen dubbelglas, kan het op de lange termijn leiden tot aanzienlijke besparingen op energiekosten.

Door te kiezen voor HR-glas, HR+ glas of HR++ glas kun je zorgen voor betere isolatie in je woning, wat resulteert in meer comfort, lagere energierekeningen en een verminderde impact op het milieu. Het is belangrijk om de verschillende typen dubbelglas te overwegen en de juiste keuze te maken op basis van je behoeften, budget en energiebesparingseisen.

Kostenoverzicht van Dubbelglas Plaatsen

De kosten van het plaatsen van dubbelglas kunnen variëren op basis van verschillende factoren. Het is belangrijk om rekening te houden met deze factoren bij het bepalen van de totale prijs.

Factoren die de Prijs Beïnvloeden

Er zijn verschillende factoren die invloed kunnen hebben op de prijs van het plaatsen van dubbelglas:

 1. Het type glas: Er zijn verschillende soorten dubbelglas beschikbaar, zoals standaard dubbelglas en HR++ glas. Hoogwaardiger glas kan duurder zijn.
 2. De afmetingen: De grootte van de ramen en deuren waarin het dubbelglas geplaatst moet worden, kan van invloed zijn op de kosten. Grotere oppervlaktes zullen over het algemeen duurder zijn.
 3. Extra opties: Er zijn extra opties beschikbaar, zoals veiligheidsglas of geluidswerend glas. Deze opties kunnen de prijs verhogen.
 4. Aantal ramen: Het aantal ramen dat vervangen moet worden, heeft ook invloed op de kosten. Hoe meer ramen, hoe hoger de prijs.

Het is belangrijk om een prijsopgave te krijgen van een professionele glaszetter om een nauwkeurige schatting van de kosten te krijgen.

Vergelijking met Enkel Glas

Het plaatsen van dubbelglas kan initieel duurder zijn dan het plaatsen van enkel glas. Echter, op de lange termijn kan dubbelglas zichzelf terugverdienen door energiebesparing. Dubbelglas biedt namelijk betere thermische isolatie, waardoor er minder warmte verloren gaat. Dit kan leiden tot lagere energiekosten.

Daarnaast biedt dubbelglas ook betere geluidsisolatie, waardoor je meer wooncomfort ervaart. Minder geluid van buitenaf kan zorgen voor een rustigere en aangenamere leefomgeving.

Kortom, ondanks de initiële hogere kosten, kan het plaatsen van dubbelglas op de lange termijn een verstandige investering zijn vanwege de energiebesparing en verbeterde wooncomfort.

Dubbel Glas Plaatsen in Bestaande Houten Ramen

In deze sectie zullen we uitleggen hoe je dubbel glas kunt plaatsen in bestaande houten ramen. Het plaatsen van dubbel glas in bestaande ramen is een effectieve manier om de energie-efficiëntie van je woning te verbeteren en geluidsoverlast te verminderen. Hier zijn de stappen die je moet volgen en enkele belangrijke aandachtspunten:

 1. Verwijder voorzichtig het bestaande glas uit het raamkozijn. Zorg ervoor dat je het glasoppervlak niet beschadigt en draag beschermende handschoenen om letsel te voorkomen.
 2. Maak het raamkozijn grondig schoon en verwijder alle oude kit, verf en vuil. Dit zorgt voor een goede hechting van de nieuwe kit en zorgt ervoor dat het dubbelglas goed past.
 3. Voordat je het nieuwe dubbelglas installeert, breng je een dunne laag glasprimer aan op de randen van het raamkozijn. Dit verbetert de hechting van de kit en zorgt voor een waterdichte afsluiting.
 4. Plaats het dubbelglas voorzichtig in het raamkozijn, ervoor zorgend dat het goed uitgelijnd is en gelijkmatig verdeeld is over het kozijn.
 5. Gebruik speciale glaslatten en schroeven om het dubbelglas stevig op zijn plaats te houden. Zorg ervoor dat het glas goed vastzit, maar niet te strak is aangedraaid om barsten te voorkomen.
 6. Werk de buitenkant van het raamkozijn af met nieuwe kit om het dubbelglas waterdicht en windbestendig te maken. Zorg ervoor dat je een goede kwaliteit kit gebruikt en volg de instructies van de fabrikant nauwkeurig.
 7. Laat de kit volledig uitharden voordat je het raam weer in gebruik neemt. Dit kan enkele uren tot enkele dagen duren, afhankelijk van het type kit dat je hebt gebruikt.

Met deze stappen kun je dubbel glas succesvol plaatsen in bestaande houten ramen. Het is echter belangrijk om op te merken dat het plaatsen van dubbelglas een complexe klus kan zijn, vooral als je geen ervaring hebt met glasinstallatie. In dat geval is het raadzaam om een professionele glaszetter in te schakelen om ervoor te zorgen dat het dubbelglas correct wordt geplaatst en goed functioneert. Een professionele glaszetter heeft de kennis en ervaring om de benodigde voorbereidingen te treffen en het dubbelglas op een veilige en efficiënte manier te installeren.

Subsidies en Financiering voor Dubbel Glas Plaatsen

In deze sectie zullen we ingaan op de subsidies en financieringsmogelijkheden voor het plaatsen van dubbelglas. Het is belangrijk om te weten dat de overheid verschillende initiatieven heeft genomen om energiebesparing te stimuleren en het gebruik van dubbelglas te bevorderen. Deze initiatieven maken het voor huiseigenaren financieel aantrekkelijker om te investeren in energiebesparende maatregelen, zoals het plaatsen van dubbelglas.

Overheidsinitiatieven voor Energiebesparing

De overheid heeft verschillende programma’s en subsidies ontwikkeld om huiseigenaren te ondersteunen bij het nemen van energiebesparende maatregelen. Deze initiatieven zijn bedoeld om de duurzaamheid van woningen te bevorderen, de energierekening te verlagen en de CO2-uitstoot te verminderen. Door deel te nemen aan deze initiatieven kunnen huiseigenaren financiële ondersteuning krijgen voor het plaatsen van dubbelglas.

Er zijn verschillende vormen van financiële ondersteuning beschikbaar, zoals subsidies, leningen en belastingvoordelen. Deze kunnen variëren afhankelijk van je woonsituatie, inkomen en de regio waarin je woont. Het loont dus om goed onderzoek te doen naar de specifieke subsidies en financiële regelingen die beschikbaar zijn in jouw gemeente of provincie.

Hoe Vraag Je Dubbel Glas Subsidie Aan?

Om subsidie aan te vragen voor het plaatsen van dubbelglas, dien je in de meeste gevallen een aanvraag in te dienen bij de betreffende instantie. Deze instantie kan een gemeente, provincie of landelijke subsidieverstrekker zijn. Het is belangrijk om te voldoen aan de gestelde voorwaarden en de benodigde documentatie te verstrekken.

Voor het aanvragen van subsidie is het raadzaam om een offerte te laten opstellen door een gekwalificeerde glaszetter. Deze offerte moet voldoen aan de eisen van de subsidieverstrekker en een specificatie bevatten van de kosten voor het plaatsen van dubbelglas. Ook moet de offerte duidelijk maken welk type dubbelglas wordt geïnstalleerd en welke energiebesparende eigenschappen het heeft.

Zodra je de subsidieaanvraag hebt ingediend en deze is goedgekeurd, kun je de werkzaamheden laten uitvoeren door een glaszetter. Na voltooiing van de werkzaamheden dien je de benodigde documentatie en bewijsstukken in te dienen bij de subsidieverstrekker om de subsidie te kunnen ontvangen.

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de deadlines en voorwaarden die gelden voor het aanvragen van subsidie. Neem contact op met de betreffende instantie of raadpleeg de website voor meer informatie over de subsidieaanvraagprocedure en de beschikbare financiële ondersteuning.

Soort SubsidieVoorwaardenBedrag
EnergiebespaarleningLening voor energiebesparende maatregelenMaximaal €25.000
Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH)Subsidie voor energiebesparende maatregelen in bestaande woningenAfhankelijk van de maatregelen en het energiebesparingsresultaat
Gemeentelijke SubsidieSubsidie specifiek voor jouw gemeenteVariabel

Het is raadzaam om bij de subsidieaanvraag gebruik te maken van de expertise van een gekwalificeerde glaszetter. Deze kan je helpen bij het selecteren van het juiste type dubbelglas en het opstellen van de benodigde documentatie. Op die manier kun je optimaal gebruik maken van de beschikbare subsidies en financieringsmogelijkheden voor het plaatsen van dubbelglas.

Dubbelglas Plaatsen in Buitendeur en Speciale Kozijnen

In deze sectie zullen we uitleggen hoe je dubbelglas kunt plaatsen in een buitendeur en speciale kozijnen. Het plaatsen van dubbelglas in deze situaties vereist enkele aanpassingen en specifieke stappen. Hierdoor kun je genieten van de voordelen van dubbelglas, zoals verbeterde isolatie en energiebesparing, zelfs in deze unieke toepassingen.

Bij het plaatsen van dubbelglas in een buitendeur moet je rekening houden met de dikte en het gewicht van het glas. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het kozijn en de deur geschikt zijn om het extra gewicht te dragen. Daarnaast moeten er mogelijk aanpassingen worden gedaan aan de scharnieren en het hang- en sluitwerk om ervoor te zorgen dat de deur goed blijft functioneren.

Als het gaat om speciale kozijnen, zoals schuiframen of draaikiepramen, kan het plaatsen van dubbelglas iets complexer zijn. Hierbij moet je mogelijk extra aandacht besteden aan de afdichting en het mechanisme van het raam om ervoor te zorgen dat het goed sluit en isoleert.

Om een succesvolle installatie van dubbelglas in een buitendeur of speciale kozijnen te garanderen, is het raadzaam om een professionele glaszetter in te schakelen. Zij hebben de kennis en ervaring om de nodige aanpassingen te maken en het glas op de juiste manier te plaatsen.

dubbelglas plaatsen in buitendeur

Met dubbelglas in je buitendeur en speciale kozijnen kun je genieten van een betere isolatie, energiebesparing en een comfortabeler woonklimaat. Het zorgt ervoor dat tocht en geluidsoverlast worden verminderd, waardoor je meer rust en comfort in huis hebt. Neem contact op met een professionele glaszetter om de mogelijkheden voor het plaatsen van dubbelglas in jouw situatie te bespreken.

Stappenplan voor Dubbelglas Laten Plaatsen

Voorbereiding van de Werkzaamheden

Voordat je dubbelglas laat plaatsen, is het belangrijk om de nodige voorbereidingen te treffen. Volg deze stappen om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt:

 1. Maak een inventarisatie: Controleer welke ramen en deuren in jouw woning geschikt zijn voor het plaatsen van dubbelglas.
 2. Neem de afmetingen op: Meet nauwkeurig de afmetingen van de ramen en deuren waar je dubbelglas wilt laten plaatsen.
 3. Controleer de staat van het bestaande glas: Controleer of het huidige glas beschadigingen of lekkages heeft. Eventuele problemen moeten vóór het plaatsen van het dubbelglas worden verholpen.
 4. Bereid de werkplek voor: Maak de ramen en deuren vrij van obstakels, zoals gordijnen of meubels, zodat de glaszetter voldoende ruimte heeft om het dubbelglas te plaatsen.

Het is essentieel om deze voorbereidende stappen uit te voeren om ervoor te zorgen dat het plaatsen van dubbelglas efficiënt en probleemloos verloopt.

Selecteren van een Gekwalificeerde Glaszetter

Het selecteren van een gekwalificeerde glaszetter is een cruciale stap bij het laten plaatsen van dubbelglas. Hier zijn enkele tips om de juiste glaszetter te kiezen:

 • Vraag om aanbevelingen: Vraag vrienden, familie of buren naar hun ervaringen met glaszetters en vraag of ze iemand kunnen aanbevelen.
 • Vergelijk offertes: Vraag offertes aan bij meerdere glaszetters en vergelijk de prijzen en voorwaarden zorgvuldig.
 • Controleer certificering: Zorg ervoor dat de glaszetter gecertificeerd is en voldoet aan de kwaliteitseisen.
 • Bekijk referenties: Vraag naar referenties van eerdere klanten en bekijk recensies om een goed beeld te krijgen van de reputatie en kwaliteit van de glaszetter.

Een gekwalificeerde glaszetter kan ervoor zorgen dat het dubbelglas correct wordt geïnstalleerd en voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen. Neem de tijd om een geschikte glaszetter te vinden en voorkom zo problemen in de toekomst.

Waarop Letten Bij een Dubbelglas Offerte

In deze sectie zullen we bespreken waar je op moet letten bij het aanvragen en beoordelen van een dubbelglas offerte. Het is belangrijk om een offerte zorgvuldig te bekijken, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen bij het kiezen van een glaszetter voor je dubbelglas project. Hier volgen een aantal belangrijke punten om in gedachten te houden:

Materials en Arbeidskosten Specificeren

Een goede dubbelglas offerte bevat een gedetailleerde specificatie van de gebruikte materialen en de kosten van arbeid. Dit geeft je een duidelijk beeld van wat er bij de prijs is inbegrepen en helpt je bij het vergelijken van offertes van verschillende glaszetters. Zorg ervoor dat de offerte alle benodigde materialen opsomt, inclusief het type dubbelglas en eventuele extra opties zoals ventilatieroosters. Daarnaast moet het ook de kosten van arbeid vermelden, zodat je een goed overzicht hebt van de totale kosten van het project.

Garantie en Nazorg

Een betrouwbare glaszetter biedt garantie op het geplaatste dubbelglas en levert nazorg indien nodig. Let op of de offerte informatie bevat over de garantieperiode en welke specifieke garantievoorwaarden er gelden. Dit geeft je gemoedsrust en beschermt je tegen eventuele problemen die kunnen optreden na de installatie. Daarnaast is het ook belangrijk om na te gaan of de glaszetter nazorg biedt, zoals het oplossen van eventuele problemen of het vervangen van beschadigd glas.

Door deze aspecten zorgvuldig te overwegen en te vergelijken in de dubbelglas offertes die je ontvangt, kun je een weloverwogen keuze maken bij het kiezen van een geschikte glaszetter voor je dubbelglas project.

Zelf Dubbel Glas Plaatsen

Wil je zelf dubbelglas in je woning plaatsen? Dat is mogelijk! Met de juiste stappen en benodigdheden kun je zelf aan de slag gaan met het installeren van dubbelglas. Het zelf plaatsen van dubbelglas kan kostenbesparend zijn en geeft je de voldoening van een succesvolle doe-het-zelf-klus.

Maar voordat je begint, is het belangrijk om te weten dat het plaatsen van dubbelglas nauwkeurigheid en precieze metingen vereist. Daarom is het aan te raden om een goede voorbereiding te treffen en jezelf vertrouwd te maken met de benodigde technieken en gereedschappen.

Om je op weg te helpen, volgen hier enkele stappen die je kunt volgen bij het zelf plaatsen van dubbelglas:

 1. Neem de juiste afmetingen van het raamkozijn en het glas op, zodat je zeker weet dat het nieuwe dubbelglas goed past.
 2. Verwijder voorzichtig het oude enkele glas uit het raamkozijn. Zorg ervoor dat je hierbij de juiste veiligheidsmaatregelen neemt, zoals het dragen van handschoenen en veiligheidsbril.
 3. Maak het raamkozijn schoon en zorg ervoor dat het vrij is van stof, vuil en eventuele oude kitresten.
 4. Plaats het nieuwe dubbelglas voorzichtig in het raamkozijn en controleer of het goed past. Zorg ervoor dat het glas gelijkmatig verdeeld is en dat er geen ruimte is voor luchtlekkage.
 5. Bevestig het dubbelglas stevig in het raamkozijn met behulp van geschikte glaslatten en een professionele glasafdichtingkit. Zorg ervoor dat het glas goed is uitgelijnd en stevig op zijn plaats zit.
 6. Laat de kit drogen volgens de instructies van de fabrikant en verwijder eventuele overtollige kit voor een nette afwerking.
 7. Controleer na het plaatsen van het dubbelglas op eventuele luchtlekkage of condensatie. Indien nodig kun je aanpassingen maken om zeker te zijn van een goede isolatie.

Met deze stappen en nauwkeurige uitvoering kun je zelf dubbelglas plaatsen en genieten van de voordelen van verbeterde isolatie en energiebesparing in je woning.

Dubbel Glas Plaatsen: Welke Kant Buiten?

In deze sectie zullen we uitleggen welke kant van het dubbelglas naar buiten moet worden geplaatst en waarom dit belangrijk is voor een goede werking van het glas. Ook zullen we enkele tips geven voor het herkennen van de buitenzijde van dubbelglas.

Het Belang van Correcte Plaatsing

Correcte plaatsing van dubbelglas is essentieel voor een optimale werking en isolatie. Het glas is ontworpen om de warmte binnen te houden en kou van buitenaf te weren. Daarom moet het luchtdichte aspect van het glas naar de binnenkant van de woning gericht zijn. Dit betekent dat de gecoate zijde van het glas, ook wel de laag-emissiviteit (Low-E) coating genoemd, naar de binnenkant moet worden geplaatst.

Tips voor Herkenning van de Buitenzijde

Het kan soms lastig zijn om te bepalen welke zijde van het dubbelglas naar buiten is gericht. Hier zijn enkele tips om je te helpen de buitenzijde van het glas te herkennen:

 • Kijk naar de Low-E coating: Deze coating is dun en kan soms moeilijk te zien zijn. In de meeste gevallen wordt de coating aangebracht aan de binnenzijde van het glas, dus als je het kunt detecteren, betekent dit dat het naar binnen moet worden geplaatst.
 • Controleer op reflectie: Als je buiten het glas staat en je ziet je eigen reflectie, dan weet je dat de gecoate zijde naar buiten is gericht.
 • Kijk naar het spouwrooster: Als je een spouwrooster op het glas ziet, dan is dit meestal aan de binnenkant geplaatst, waardoor je weet dat dit de zijde is die naar binnen moet.

Door aandacht te besteden aan deze tips, kun je er zeker van zijn dat je het dubbelglas op de juiste manier plaatst en optimaal profiteert van de isolerende eigenschappen.

dubbel glas plaatsen welke kant buiten

Conclusie

Het plaatsen van dubbelglas is een verstandige keuze voor het verbeteren van je woning op verschillende vlakken. Het biedt thermische isolatie, wat resulteert in energiebesparing en een verhoogd wooncomfort. Daarnaast biedt dubbelglas ook geluidsisolatie, waardoor je meer rust en stilte in huis hebt. Het is belangrijk om de verschillende typen dubbelglas te overwegen, zoals HR-glas, HR+ glas en HR++ glas, om de beste isolatiewaarde te bereiken.

De kosten van het plaatsen van dubbelglas kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals het type glas, de afmetingen en eventuele extra opties. Het is verstandig om meerdere offertes aan te vragen en de specificaties van materialen en arbeidskosten grondig te controleren. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar garantie en nazorg voor het dubbelglas.

Als je ervoor kiest om dubbelglas zelf te plaatsen, is het belangrijk om de juiste stappen en benodigdheden te volgen om een succesvolle installatie te garanderen. Let ook goed op welke kant van het glas naar buiten moet worden geplaatst, aangezien dit essentieel is voor een optimale werking van het dubbelglas.

Kortom, het plaatsen van dubbelglas is een investering die zichzelf terugbetaalt in energiebesparing en comfort. Het is belangrijk om de juiste keuzes te maken wat betreft het type glas en de expertise van de glaszetter. Met dubbelglas maak je je woning klaar voor de toekomst en geniet je van de vele voordelen die het te bieden heeft.

FAQ

Wat is dubbelglas?

Dubbelglas bestaat uit twee glasplaten met daartussen een laag isolerend gas. Dit zorgt voor een betere thermische isolatie en geluidsisolatie in je huis.

Waarom is het plaatsen van dubbelglas een goede keuze?

Het plaatsen van dubbelglas biedt verschillende voordelen, zoals energiebesparing, verminderd geluid van buitenaf en een comfortabeler binnenklimaat.

Wat zijn de kosten van het plaatsen van dubbelglas?

De kosten van het plaatsen van dubbelglas zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type glas, de afmetingen en eventuele extra opties. Het is het beste om een offerte aan te vragen bij een glaszetter om de exacte kosten te weten.

Wat is het verschil tussen standaard dubbelglas en HR-glas?

Standaard dubbelglas bestaat uit twee glasplaten met een laag isolerend gas ertussen. HR-glas heeft daarnaast een speciale coating die de isolatiewaarde verhoogt, waardoor het nog beter isoleert dan standaard dubbelglas.

Kom ik in aanmerking voor subsidie bij het plaatsen van dubbelglas?

Mogelijk kom je in aanmerking voor subsidies of financiële regelingen bij het plaatsen van dubbelglas. Raadpleeg de website van de overheid of informeer bij je gemeente voor meer informatie.

Kan ik zelf dubbelglas plaatsen?

Het is mogelijk om zelf dubbelglas te plaatsen, maar het kan een complexe klus zijn. Het is belangrijk om de juiste materialen en gereedschappen te hebben en kennis te hebben van de juiste installatiemethoden. Het inhuren van een professionele glaszetter wordt vaak aanbevolen voor een correcte installatie.

Hoe bepaal ik welke kant van het dubbelglas naar buiten moet?

Meestal wordt de kant met de coating naar de binnenkant geplaatst. Als je twijfelt, kan een glaszetter je helpen om de buitenkant van het dubbelglas te herkennen.

Gratis offerte ontvangen?

Vul hier onder het formulier in en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen om een vrijblijvende afspraak in te plannen!

Geen verrassingen achteraf; kosten vooraf bekend!

Inbraakwerend glas

Inbraakwerend glas

Ontdek de voordelen van inbraakwerend glas voor uw huis. Bescherm uw eigendommen en verhoog uw veiligheid met onze oplossingen.

Plexiglas

Plexiglas

Ontdek de veelzijdigheid van Plexiglas voor al uw projecten. Duurzaam, helder en perfect voor elke toepassing. Bezoek ons voor meer info!

Gezandstraald glas

Gezandstraald glas

Ontdek de schoonheid van gezandstraald glas voor een unieke, stijlvolle touch in uw interieur. Perfect voor deuren en ramen.

Gehard glas

Gehard glas

Ontdek de voordelen van gehard glas voor uw interieur of project. Veiligheid en stijl gaan hand in hand met onze oplossingen.

Colorbel glas

Colorbel glas

Ontdek de schoonheid en functionaliteit van Colorbel glas voor een stijlvolle en moderne uitstraling in uw interieur. Kwaliteit en esthetiek verenigd.

Gelaagd glas

Gelaagd glas

Ontdek de voordelen van gelaagd glas voor een veilig en comfortabel thuis. Kies voor duurzaamheid en stijl met onze op maat gemaakte oplossingen.

Floatglas

Floatglas

Ontdek ons assortiment van hoogwaardig Floatglas, perfect voor een strakke afwerking in elk interieur. Betaalbaar en stijlvol!

Acrylglas

Acrylglas

Ontdek de veelzijdigheid van Acrylglas voor al uw projecten. Duurzaam, helder en stijlvol - perfect voor iedere toepassing.

Borstwering

Borstwering

Ontdek alles over borstwering en hoe deze uw pand kan sieren en beschermen. Uw gids voor veilige en stijlvolle borstweringen.

Zonwerend glas

Zonwerend glas

Ontdek de voordelen van zonwerend glas voor uw woning of kantoor - comfort, energiebesparing en stijl gecombineerd!

Matglas

Matglas

Ontdek de charme van Matglas voor een stijlvolle, privacy-vriendelijke touch in uw interieur. Bekijk onze collectie nu!

Isolatieglas

Isolatieglas

Ontdek de voordelen van Isolatieglas voor een energie-efficiënte woning. Bespaar op uw energierekening en geniet van comfort.

Draadglas

Draadglas

Ontdek de veelzijdigheid van Draadglas, de perfecte balans tussen veiligheid en design voor uw thuis of kantoor.robust en stijlvol!

Geluidswerend glas

Geluidswerend glas

Ontdek de stille kracht van geluidswerend glas voor uw woning of kantoor en geniet van de rust die het biedt. Perfect voor de hedendaagse omgeving.

Dubbel glas

Dubbel glas

Ontdek de voordelen van dubbel glas voor meer comfort en energiebesparing in uw huis. Wij helpen u graag verder!

Enkel glas

Enkel glas

Ontdek de mogelijkheden van enkel glas voor uw woning. Bespaar energie en verhoog comfort met onze oplossingen.

Triple glas

Triple glas

Ontdek ons aanbod van hoogwaardig triple glas voor optimale isolatie en comfort in uw woning. Energiezuinig en duurzaam!

Glas met meerdere lagen

Glas met meerdere lagen

Ontdek de voordelen van glas met meerdere lagen voor betere isolatie en veiligheid in uw woning. Ervaar comfort en energie-efficiëntie.

Brandwerend glas

Brandwerend glas

Ontdek de veiligheid en elegantie van brandwerend glas voor uw woning of bedrijfspand. Bescherm wat waardevol is met onze oplossingen.

Veiligheidsglas

Veiligheidsglas

Ontdek de kracht van veiligheidsglas voor een veilig en stijlvol thuis of kantoor. Duurzaam, betrouwbaar en veelzijdig voor elke toepassing.

 • Ruime keuze aan glasopties voor elk budget
 • Gegarandeerde tevredenheid
 • Vakkundig advies op maat

★★★★★ Beoordeeld met een 4.9/5.0

Gratis offerte ontvangen?

Vul hier onder het formulier in en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen om een vrijblijvende afspraak in te plannen!

Geen verrassingen achteraf; kosten vooraf bekend!

 

Waarom kiezen voor GlaszetterProf

Wil je weten waarom klanten keer op keer voor GlaszetterProf kiezen? Lees verder om onze onderscheidende factoren te ontdekken die ons tot een favoriet maken.

Transparantie en open communicatie

Wij geloven we in transparantie en open communicatie met onze klanten. We houden hen altijd op de hoogte van eventuele ontwikkelingen, problemen of wijzigingen, zodat ze vol vertrouwen met ons kunnen blijven samenwerken.

Ervaring en expertise

Met jarenlange ervaring en expertise in ons vakgebied, zijn wij de ideale keuze voor klanten die op zoek zijn naar een partner die hen kan begeleiden met deskundig advies en oplossingen.

Snelle en betrouwbare levering

Bij ons kan je altijd rekenen op tijdige en betrouwbare levering. We begrijpen dat tijd cruciaal is, en we doen er alles aan om aan jouw deadlines te voldoen.

Uitstekende klantenservice

Onze klantenservice is ongeëvenaard. We zijn er altijd om vragen te beantwoorden, problemen op te lossen en ondersteuning te bieden, omdat we geloven dat onze klanten de beste zorg verdienen.

Concurrerende prijzen

Wij bieden we niet alleen hoogwaardige producten en diensten, maar ook tegen concurrerende prijzen. We streven ernaar om waarde te bieden voor elke euro die onze klanten bij ons besteden.

Goedkope glaszetter in de buurt

Op zoek naar een betaalbare glaszetter in uw buurt? GlaszetterProf biedt hoogwaardige glashersteldiensten tegen concurrerende prijzen, zodat u kunt genieten van kwaliteit zonder uw budget te overschrijden.

Snel een glaszetter aan de deur?

Heeft u met spoed een glaszetter nodig? Onze snelle en betrouwbare glaszetters staan klaar om u te helpen met al uw glasgerelateerde problemen, van gebroken ramen tot lekkende beglazing, direct bij u thuis.

Betrouwbare glaszetter

Vertrouw op onze betrouwbare glaszetter voor professionele glasreparaties en -installaties. Ons ervaren team staat garant voor kwaliteit en service, zodat u met een gerust hart uw glaswerkzaamheden aan ons kunt toevertrouwen.

google

Reviews

Bekijk hieronder wat klanten vertellen over ons. 

a-icon

Arnold

★★★★★

Het team van de glaszetter was vriendelijk en behulpzaam. Ik waardeer de transparante communicatie en eerlijke prijzen van de glaszetter. Geen verrassingen, gewoon hoogwaardige service van begin tot eind.

d-icon

Jeroen de Graaf

★★★★★

Dankzij de glaszetter hebben we nu veilige en energiezuinige ramen. Het was een waardevolle investering in ons huis!
k-icon

Kim Verheyden

★★★★★

De glaszetter reageerde snel op ons verzoek en leverde uitstekend vakmanschap. We zijn blij met het eindresultaat!
r-icon

Roy Jeurissen

★★★★★

Ik waardeer de flexibiliteit van de glaszetter om aan onze specifieke wensen te voldoen. Ze hebben echt maatwerk geleverd!
f-icon

F. du Pont

★★★★★

Het was een genoegen om met de glaszetter samen te werken. Ze waren professioneel, beleefd en we hebben ons niet blut betaald.
r-icon

Richard Westerink

★★★★★

Onze nieuwe ramen hebben niet alleen de uitstraling van ons huis verbeterd, maar ook de geluidsisolatie. We hebben ook precies betaald wat vooraf werd afgesproken. Super!
Call Now Button