• Ruime keuze aan glasopties voor elk budget
 • Gegarandeerde tevredenheid
 • Vakkundig advies op maat

Dubbel glas

Dubbel glas? Wij kunnen helpen! Onze professionele glaszetters staan voor je klaar.

★★★★★ Beoordeeld met een 4.9/5.0 door 6.000+ consumenten

 • Gratis offerte op maat
 • Snelle en professionele service
 • Ervaren glaszetters
 • Kwaliteitsglas voor duurzame resultaten
 • Op maat gemaakte oplossingen voor elk project
 • Transparante prijzen en geen verborgen kosten
 • Persoonlijke aandacht voor uw glasbehoeften
 • Gemakkelijk en snel online offerte aanvragen
 • Betrouwbare service met garantie op kwaliteit
 • Snelle reactie en flexibele planning
glaszetter

Heb je ooit stilgestaan bij de voordelen van dubbel glas? Het kan een wereld van verschil maken in jouw huis. Dubbel glas, ook bekend als isolatieglas, biedt niet alleen meer comfort, maar leidt ook tot aanzienlijke energiebesparingen. Hoe? Dat leggen we graag uit als Glaszetter Prof, jouw betrouwbare expert in alles wat met glas te maken heeft. Blijf lezen om te ontdekken hoe het jouw huis comfortabeler kan maken en de kosten voor energieverbruik kan doen dalen.

Belangrijke Punten om te Onthouden:

 • Het zorgt voor verbeterde warmte- en geluidsisolatie in jouw huis.
 • Het resulteert in aanzienlijke energiebesparingen door lagere verwarmingskosten.
 • Het kan de waarde van jouw huis verhogen en de milieuvriendelijkheid bevorderen.
 • Het wordt gebruikt in vensters, deuren, serres en kantoorruimtes.
 • Er zijn verschillende varianten dubbel glas, zoals hoogrendementsglas (HR++) en veiligheidsglas.

Als Glaszetter Prof zijn we gespecialiseerd in het plaatsen van dubbel glas. Onze ervaren glaszetters garanderen een deskundige installatie, zodat je optimaal kunt genieten van de voordelen van dubbel glas. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een gratis prijsopgave.

De Betekenis van Dubbel Glas

Dubbel glas, ook wel bekend als thermisch glas, verwijst naar een type glas dat bestaat uit twee glasplaten met een tussenliggende ruimte gevuld met lucht of gas. Deze tussenruimte speelt een cruciale rol bij het verbeteren van zowel de thermische isolatie als de geluidsdemping in een huis.

Thermisch glas bestaat uit twee glasplaten die stevig aan elkaar zijn bevestigd door middel van een afstandhouder. Deze afstandhouder creëert een luchtdichte ruimte tussen de twee glasplaten. Soms kan deze ruimte gevuld zijn met gas, zoals argon, voor een nog betere isolatie.

De tussenruimte tussen de glasplaten fungeert als een isolerende buffer. Het voorkomt dat warmte tijdens koude winters naar buiten lekt en dat warmte tijdens warme zomers naar binnen stroomt. Hierdoor wordt de thermische isolatie significant verbeterd, waardoor een aangename binnentemperatuur behouden blijft zonder excessief gebruik van verwarming of airconditioning.

Bovendien heeft de tussenruimte tussen de glasplaten ook een geluiddempend effect. Geluidsgolven worden verminderd wanneer ze de barrière van de tussenruimte passeren, waardoor ongewenst geluid van buiten wordt verminderd. Dit draagt bij aan een rustige en serene woonomgeving.

Met thermisch glas kunt u dus niet alleen genieten van verbeterde thermische isolatie, maar ook van een vermindering van geluidsoverlast. Dit maakt het een uitstekende keuze voor huizen, kantoren en andere gebouwen waar comfort, energiebesparing en geluidscomfort van groot belang zijn.

De Voordelen van Dubbel Glas

 • Verbeterde thermische isolatie voor meer energie-efficiëntie
 • Verhoogde geluidsisolatie om geluidsoverlast te verminderen
 • Verbeterd comfort in huis of op kantoor

Winsten van Dubbel Glas

Het biedt tal van voordelen voor uw huis. Een cruciaal pluspunt is de verbeterde thermische isolatie. Met dubbel glas hoeft u minder te verwarmen om uw huis behaaglijk te houden, wat resulteert in lagere energiekosten. De uitstekende isolatie zorgt ervoor dat warmte wordt vastgehouden en kou buiten wordt gehouden. Dit leidt tot een aangename temperatuur en een comfortabelere leefomgeving.

Een ander voordeel van dubbel glas is de verbeterde geluidsisolatie. De isolerende werking van de twee glasplaten en de lucht- of gasgevulde ruimte ertussenin dempt geluiden van buiten. Hierdoor wordt geluidshinder, zoals verkeerslawaai of lawaai van buren, verminderd. U kunt dus in alle rust van uw huis genieten en genieten van een goede nachtrust.

Bovendien draagt het bij aan energiebesparing. Dankzij de verbeterde isolatie en verminderde warmteverliezen hoeft u minder te verwarmen, wat resulteert in een lager energieverbruik en lagere energiekosten. Dit is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. U vermindert uw CO2-uitstoot en draagt bij aan een duurzamere toekomst.

Vergelijkingstabel: Enkel glas vs. Dubbel glas

Enkel glasDubbel glas
Thermische isolatieMinder efficiëntUitstekende isolatie
GeluidsisolatieBeperktGoede demping van geluid
EnergiebesparingHoog energieverbruikLager energieverbruik, kostenbesparing

De bovenstaande vergelijkingstabel toont duidelijk aan dat dubbel glas superieure prestaties levert op het gebied van thermische isolatie, geluidsisolatie en energiebesparing in vergelijking met enkel glas. Maak de overstap naar dubbel glas en geniet van een comfortabeler en energiezuiniger huis.
warmte-isolatie

Energiezuinigheid met dubbel glas

Een van de grootste voordelen van dubbel glas is de energiezuinigheid die het met zich meebrengt. Dankzij de verbeterde isolatie hoeft u minder te verwarmen, wat resulteert in lagere stookkosten. Het is een ecologisch verantwoorde oplossing die niet alleen goed is voor uw portemonnee, maar ook voor onze planeet.

Het zorgt ervoor dat de warmte beter binnen uw huis blijft, waardoor u minder afhankelijk bent van verwarming. Dit resulteert in aanzienlijke besparingen op uw energierekening, vooral tijdens koude wintermaanden. Bovendien draagt het bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot, wat gunstig is voor het milieu.

Naast het besparen op stookkosten kan het installeren van dubbel glas ook leiden tot een beter energielabel voor uw huis. Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig uw woning is en wordt steeds belangrijker bij de verkoop of verhuur ervan. Met dubbel glas kunt u het energielabel van uw huis verbeteren, wat de waarde ervan verhoogt en de duurzaamheid bevordert.

Door te kiezen voor dubbel glas investeert u niet alleen in uw eigen comfort en kostenbesparing, maar ook in een duurzamere toekomst. Het is een slimme en verantwoorde keuze voor zowel uw portemonnee als het milieu.

Duurzaam en budgetvriendelijk

Dubbel glas heeft diverse voordelen op het gebied van energiezuinigheid:

 • Minder stookkosten, waardoor uw energierekening lager uitvalt.
 • Een verbeterd energielabel voor uw huis, wat de waarde ervan verhoogt.
 • Een verlaagde CO2-uitstoot, wat bijdraagt aan een milieuvriendelijkere wereld.

Door dubbel glas te laten plaatsen, investeert u niet alleen in een comfortabeler leefklimaat, maar ook in een betere toekomst voor uzelf en komende generaties.

Toepassingen van isolatieglas

Isolatieglas wordt breed toegepast in zowel huiselijke als zakelijke omgevingen vanwege zijn uitmuntende isolerende kwaliteiten. Het wordt veel gebruikt in vensters, deuren, serres, en kantoorruimtes. Door het gebruik van isolatieglas wordt een optimale thermische isolatie gerealiseerd, wat resulteert in comfortabelere en energie-efficiëntere ruimtes.

In vensters en deuren speelt isolatieglas een cruciale rol bij het minimaliseren van warmteverlies. Het houdt warmte vast en houdt kou buiten, wat zorgt voor een aangename temperatuur in zowel woonruimtes als kantoren. Daarnaast draagt het bij aan het verminderen van geluidsoverlast van buiten, waardoor een rustige en vredige omgeving wordt gecreëerd.

In serres wordt het vaak gebruikt om een stabiele temperatuur te handhaven en een comfortabele omgeving te bieden voor zowel planten als mensen. Het zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en voorkomt onnodig warmteverlies, wat gunstig is voor de groei van planten en voor het creëren van een ontspannende sfeer.

Ook in kantoorruimtes is isolatieglas van groot belang. Het garandeert optimale isolatie, wat resulteert in lagere energiekosten. Bovendien draagt het bij aan een aangename werkomgeving door geluidsoverlast van buiten te verminderen. Dit bevordert de productiviteit en het welzijn van medewerkers.
ramen, deuren, serres, kantoren

Voordelen van isolatieglas in verschillende toepassingen:

ToepassingVoordelen
Vensters en deuren
 • Verbeterde warmte-isolatie
 • Vermindering van omgevingsgeluid
Veranda’s
 • Optimale temperatuurregeling
 • Behoud van warmte
Zakelijke ruimtes
 • Verlaagde energiekosten
 • Beperking van geluidsoverlast

Verschillende types van isolatieglas

Er bestaan verschillende soorten isolatieglas om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende opties:

HR++ isolatieglas

HR++ isolatieglas is een populaire keuze vanwege zijn uitstekende isolerende eigenschappen. Het bestaat uit twee glasplaten met een speciale coating en een gasgevulde ruimte ertussen. Deze samenstelling zorgt voor optimale warmte-isolatie en minimaliseert energieverlies.

HR+++ isolatieglas

Voor wie nog betere isolatie wenst, is HR+++ isolatieglas een uitstekende optie. Dit type glas heeft een extra glasplaat en een bredere tussenruimte, wat resulteert in een hogere isolatiewaarde dan HR++ isolatieglas. Hierdoor kunt u nog meer energie besparen en genieten van een comfortabeler binnenklimaat.

Veiligheidsglas

Veiligheidsglas is speciaal ontworpen om extra bescherming te bieden. Het is sterker en duurzamer dan standaard isolatieglas en biedt meer weerstand tegen breuk. Dit type glas kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor ramen op locaties waar veiligheid cruciaal is, zoals deuren of serres.

Decoratief glas

Voor wie zijn ramen een unieke uitstraling wil geven, is decoratief glas een interessante keuze. Dit glas heeft een reliëfpatroon of ontwerp op het oppervlak, waardoor het niet alleen functioneel is maar ook esthetische waarde toevoegt aan uw interieur. Het is verkrijgbaar in verschillende patronen en stijlen, zodat u de perfecte keuze kunt maken die past bij uw persoonlijke voorkeur.

Ongeacht uw wensen staat Glaszetter Prof klaar om u te adviseren bij het selecteren en installeren van het juiste isolatieglas voor uw woning of kantoor. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Nadelen van isolatieglas

Ondanks de vele voordelen van isolatieglas zijn er enkele nadelen waar rekening mee moet worden gehouden. Het is belangrijk om zowel de voordelen als de nadelen van isolatieglas te bespreken. Hieronder behandelen we twee belangrijke nadelen: de kosten en het gewicht. We bekijken ook hoe het gewicht van invloed kan zijn op de plaatsingsmogelijkheden.

Kostenaspect van isolatieglas

De kosten van isolatieglas kunnen hoger zijn dan die van enkel glas. Dit komt omdat het uit meerdere glaslagen en een gasgevulde ruimte bestaat, wat extra materialen en arbeid vereist tijdens de productie. Hoewel de initiële kosten van isolatieglas hoger kunnen zijn, is het van belang om naar de langetermijnvoordelen te kijken, zoals energiebesparing en wooncomfort.

Gewicht en plaatsingsmogelijkheden

Isolatieglas is aanzienlijk zwaarder dan enkel glas van vergelijkbare grootte. Het extra gewicht kan invloed hebben op de plaatsingsmogelijkheden, vooral bij oudere woningen met mogelijk fragiele kozijnen. Het is essentieel om de draagkracht van de kozijnen te controleren alvorens het te installeren. Soms zijn verstevigingen nodig of moeten speciale kozijnen worden gebruikt om het extra gewicht van het isolatieglas te kunnen dragen.

Hoewel er enkele nadelen zijn, wegen de voordelen van isolatieglas vaak zwaarder. De kosten kunnen in veel gevallen worden gecompenseerd door de energiebesparing op de lange termijn. Bovendien biedt het superieure geluidsisolatie en draagt het bij aan een comfortabelere woonomgeving.

Vergelijking tussen enkel glas en isolatieglas
Enkel glasIsolatieglas
IsolatiewaardeMinder efficiëntVeel efficiënter
KostenLagerHoger
GeluidsisolatieMinder effectiefVeel effectiever
GewichtLichterZwaarder

Glaszetters van Vakmanschap – Uw ervaren team voor dubbel glas

Bent u op zoek naar bekwame experts voor de professionele installatie van dubbel glas? Zoek dan niet verder dan Glaszetters van Vakmanschap. Wij zijn gespecialiseerd in het plaatsen van dubbelglas en zorgen ervoor dat u optimaal kunt profiteren van de vele voordelen ervan.

Met onze uitgebreide ervaring weten onze vakmensen precies hoe ze het nauwkeurig moeten installeren. We garanderen een perfecte montage en maximale isolatie, zodat u kunt genieten van een comfortabele en energiezuinige leefruimte.

Wanneer u kiest voor Glaszetters van Vakmanschap, kunt u vertrouwen op ons vakmanschap en de hoogste kwaliteit. We maken gebruik van hoogwaardig dubbelglas en zorgen voor een zorgvuldige installatie. Onze experts werken nauwkeurig en zorgen voor een keurige afwerking. U kunt rekenen op onze expertise en betrouwbare service.

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een gratis offerte. We staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van deskundig advies. Glaszetters van Vakmanschap zijn uw betrouwbare partner voor een professionele installatie van dubbel glas.

FAQ- Veelgestelde vragen

Wat maakt dubbelglas zo voordelig?

Dubbelglas biedt verschillende voordelen, waaronder verbeterde warmte-isolatie die kan resulteren in lagere stookkosten. Ook draagt het bij aan betere geluidsisolatie, wat zorgt voor een comfortabelere leefomgeving.

Wat houdt het concept van dubbel glas precies in?

Dubbelglas, ook wel bekend als isolerend glas, bestaat uit twee glasplaten met daartussen een tussenruimte gevuld met lucht of gas. Deze tussenruimte zorgt voor extra isolatie en verbetert de geluidsdemping.

Hoe draagt dubbel glas bij aan energiebesparing?

Dankzij de verbeterde isolatie van dubbelglas hoeft u minder te verwarmen, wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien kan dubbel glas bijdragen aan een beter energielabel voor uw woning, wat de waarde verhoogt en de duurzaamheid bevordert.

Waar wordt dubbel glas toegepast?

Dubbel glas wordt gebruikt in ramen en deuren, maar ook in serres en kantoren om goede isolatie te garanderen.

Welke varianten van dubbel glas zijn beschikbaar?

Er zijn verschillende soorten dubbel glas, zoals HR++ glas met een goede isolatiewaarde, HR+++ glas met een nog hogere isolatiewaarde, veiligheidsglas dat extra bescherming biedt, en figuurglas dat een uniek patroon aan uw ramen toevoegt.

Wat zijn de mogelijke nadelen van dubbel glas?

Hoewel dubbel glas veel voordelen heeft, kunnen de kosten hoger zijn dan bij enkel glas. Bovendien is dubbelglas zwaarder, wat invloed kan hebben op de mogelijkheden voor installatie.

Hoe kan Glaszetter Prof mij van dienst zijn?

Glaszetter Prof is gespecialiseerd in glasplaatsing. Onze ervaren glaszetters zorgen voor een professionele installatie, zodat u optimaal kunt profiteren van de voordelen van dubbel glas. Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Gratis offerte ontvangen?

Vul hier onder het formulier in en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen om een vrijblijvende afspraak in te plannen!

Geen verrassingen achteraf; kosten vooraf bekend!

Inbraakwerend glas

Inbraakwerend glas

Ontdek de voordelen van inbraakwerend glas voor uw huis. Bescherm uw eigendommen en verhoog uw veiligheid met onze oplossingen.

Plexiglas

Plexiglas

Ontdek de veelzijdigheid van Plexiglas voor al uw projecten. Duurzaam, helder en perfect voor elke toepassing. Bezoek ons voor meer info!

Gezandstraald glas

Gezandstraald glas

Ontdek de schoonheid van gezandstraald glas voor een unieke, stijlvolle touch in uw interieur. Perfect voor deuren en ramen.

Gehard glas

Gehard glas

Ontdek de voordelen van gehard glas voor uw interieur of project. Veiligheid en stijl gaan hand in hand met onze oplossingen.

Colorbel glas

Colorbel glas

Ontdek de schoonheid en functionaliteit van Colorbel glas voor een stijlvolle en moderne uitstraling in uw interieur. Kwaliteit en esthetiek verenigd.

Gelaagd glas

Gelaagd glas

Ontdek de voordelen van gelaagd glas voor een veilig en comfortabel thuis. Kies voor duurzaamheid en stijl met onze op maat gemaakte oplossingen.

Floatglas

Floatglas

Ontdek ons assortiment van hoogwaardig Floatglas, perfect voor een strakke afwerking in elk interieur. Betaalbaar en stijlvol!

Acrylglas

Acrylglas

Ontdek de veelzijdigheid van Acrylglas voor al uw projecten. Duurzaam, helder en stijlvol - perfect voor iedere toepassing.

Borstwering

Borstwering

Ontdek alles over borstwering en hoe deze uw pand kan sieren en beschermen. Uw gids voor veilige en stijlvolle borstweringen.

Zonwerend glas

Zonwerend glas

Ontdek de voordelen van zonwerend glas voor uw woning of kantoor - comfort, energiebesparing en stijl gecombineerd!

Matglas

Matglas

Ontdek de charme van Matglas voor een stijlvolle, privacy-vriendelijke touch in uw interieur. Bekijk onze collectie nu!

Isolatieglas

Isolatieglas

Ontdek de voordelen van Isolatieglas voor een energie-efficiënte woning. Bespaar op uw energierekening en geniet van comfort.

Draadglas

Draadglas

Ontdek de veelzijdigheid van Draadglas, de perfecte balans tussen veiligheid en design voor uw thuis of kantoor.robust en stijlvol!

Geluidswerend glas

Geluidswerend glas

Ontdek de stille kracht van geluidswerend glas voor uw woning of kantoor en geniet van de rust die het biedt. Perfect voor de hedendaagse omgeving.

Enkel glas

Enkel glas

Ontdek de mogelijkheden van enkel glas voor uw woning. Bespaar energie en verhoog comfort met onze oplossingen.

Triple glas

Triple glas

Ontdek ons aanbod van hoogwaardig triple glas voor optimale isolatie en comfort in uw woning. Energiezuinig en duurzaam!

Glas met meerdere lagen

Glas met meerdere lagen

Ontdek de voordelen van glas met meerdere lagen voor betere isolatie en veiligheid in uw woning. Ervaar comfort en energie-efficiëntie.

Brandwerend glas

Brandwerend glas

Ontdek de veiligheid en elegantie van brandwerend glas voor uw woning of bedrijfspand. Bescherm wat waardevol is met onze oplossingen.

Veiligheidsglas

Veiligheidsglas

Ontdek de kracht van veiligheidsglas voor een veilig en stijlvol thuis of kantoor. Duurzaam, betrouwbaar en veelzijdig voor elke toepassing.

Figuurglas

Figuurglas

Ontdek de charme van figuurglas voor een unieke uitstraling thuis. Stijlvol, privacy behoudend, en veelzijdig in design.

 • Ruime keuze aan glasopties voor elk budget
 • Gegarandeerde tevredenheid
 • Vakkundig advies op maat

★★★★★ Beoordeeld met een 4.9/5.0

Gratis offerte ontvangen?

Vul hier onder het formulier in en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen om een vrijblijvende afspraak in te plannen!

Geen verrassingen achteraf; kosten vooraf bekend!

 

Waarom kiezen voor GlaszetterProf

Wil je weten waarom klanten keer op keer voor GlaszetterProf kiezen? Lees verder om onze onderscheidende factoren te ontdekken die ons tot een favoriet maken.

Transparantie en open communicatie

Wij geloven we in transparantie en open communicatie met onze klanten. We houden hen altijd op de hoogte van eventuele ontwikkelingen, problemen of wijzigingen, zodat ze vol vertrouwen met ons kunnen blijven samenwerken.

Ervaring en expertise

Met jarenlange ervaring en expertise in ons vakgebied, zijn wij de ideale keuze voor klanten die op zoek zijn naar een partner die hen kan begeleiden met deskundig advies en oplossingen.

Snelle en betrouwbare levering

Bij ons kan je altijd rekenen op tijdige en betrouwbare levering. We begrijpen dat tijd cruciaal is, en we doen er alles aan om aan jouw deadlines te voldoen.

Uitstekende klantenservice

Onze klantenservice is ongeëvenaard. We zijn er altijd om vragen te beantwoorden, problemen op te lossen en ondersteuning te bieden, omdat we geloven dat onze klanten de beste zorg verdienen.

Concurrerende prijzen

Wij bieden we niet alleen hoogwaardige producten en diensten, maar ook tegen concurrerende prijzen. We streven ernaar om waarde te bieden voor elke euro die onze klanten bij ons besteden.

Goedkope glaszetter in de buurt

Op zoek naar een betaalbare glaszetter in uw buurt? GlaszetterProf biedt hoogwaardige glashersteldiensten tegen concurrerende prijzen, zodat u kunt genieten van kwaliteit zonder uw budget te overschrijden.

Snel een glaszetter aan de deur?

Heeft u met spoed een glaszetter nodig? Onze snelle en betrouwbare glaszetters staan klaar om u te helpen met al uw glasgerelateerde problemen, van gebroken ramen tot lekkende beglazing, direct bij u thuis.

Betrouwbare glaszetter

Vertrouw op onze betrouwbare glaszetter voor professionele glasreparaties en -installaties. Ons ervaren team staat garant voor kwaliteit en service, zodat u met een gerust hart uw glaswerkzaamheden aan ons kunt toevertrouwen.

google

Reviews

Bekijk hieronder wat klanten vertellen over ons. 

a-icon

Arnold

★★★★★

Het team van de glaszetter was vriendelijk en behulpzaam. Ik waardeer de transparante communicatie en eerlijke prijzen van de glaszetter. Geen verrassingen, gewoon hoogwaardige service van begin tot eind.

d-icon

Jeroen de Graaf

★★★★★

Dankzij de glaszetter hebben we nu veilige en energiezuinige ramen. Het was een waardevolle investering in ons huis!
k-icon

Kim Verheyden

★★★★★

De glaszetter reageerde snel op ons verzoek en leverde uitstekend vakmanschap. We zijn blij met het eindresultaat!
r-icon

Roy Jeurissen

★★★★★

Ik waardeer de flexibiliteit van de glaszetter om aan onze specifieke wensen te voldoen. Ze hebben echt maatwerk geleverd!
f-icon

F. du Pont

★★★★★

Het was een genoegen om met de glaszetter samen te werken. Ze waren professioneel, beleefd en we hebben ons niet blut betaald.
r-icon

Richard Westerink

★★★★★

Onze nieuwe ramen hebben niet alleen de uitstraling van ons huis verbeterd, maar ook de geluidsisolatie. We hebben ook precies betaald wat vooraf werd afgesproken. Super!
Call Now Button