• Ruime keuze aan glasopties voor elk budget
 • Gegarandeerde tevredenheid
 • Vakkundig advies op maat

Draadglas

Draadglas? Wij kunnen helpen! Onze professionele glaszetters staan voor je klaar.

★★★★★ Beoordeeld met een 4.9/5.0 door 6.000+ consumenten

 • Gratis offerte op maat
 • Snelle en professionele service
 • Ervaren glaszetters
 • Kwaliteitsglas voor duurzame resultaten
 • Op maat gemaakte oplossingen voor elk project
 • Transparante prijzen en geen verborgen kosten
 • Persoonlijke aandacht voor uw glasbehoeften
 • Gemakkelijk en snel online offerte aanvragen
 • Betrouwbare service met garantie op kwaliteit
 • Snelle reactie en flexibele planning
glaszetter

Wil je hoogwaardig glas laten plaatsen, maar twijfel je nog over de juiste keuze? Heb je ooit gehoord van draadglas? Hoewel dit type glas misschien niet direct in je opkomt bij het denken aan glasopties, biedt het een interessante balans tussen veiligheid en esthetiek. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de veelzijdigheid van draadglas en onderzoeken waarom het een uitstekende optie is voor zowel thuis als op kantoor. Ben je benieuwd naar deze stevige en elegante glassoort?

Of je nu op zoek bent naar een veilige oplossing voor je deuren en ramen, of een verfijnd en functioneel ontwerp wilt voor je scheidingswanden, draadglas kan aan al je behoeften voldoen. Maar wat maakt het zo uniek? En waarom zou je het overwegen voor je huis of kantoor? Laten we de antwoorden ontdekken!

Belangrijke Kenmerken

 • Het combineert perfect veiligheid met esthetiek.
 • Dankzij de versterkte structuur blijft draadglas bij impact intact en voorkomt het ernstige verwondingen.
 • Het is buitengewoon veelzijdig en geschikt voor verschillende toepassingen.
 • Het biedt zowel bescherming tegen inbraak als geluidsisolatie.
 • Glaszetter Prof heeft ervaren vakmensen voor een veilige installatie van draadglas.

De Essentie van Draadglas

Draadglas, ook wel bekend als gaasglas, is een speciaal type glas dat versterkt wordt door ingebedde draden. Tijdens het productieproces worden deze draden in het glas geïntegreerd, wat resulteert in een extra stevige structuur. Hierdoor behoudt het glas zijn vorm bij impact, wat voorkomt dat het in scherpe stukken breekt. Dit maakt het een veilige keuze voor verschillende toepassingen.

Gaasglas wordt vaak gebruikt op locaties waar veiligheid van groot belang is. De draden in het glas zorgen ervoor dat bij breuk geen scherpe randen ontstaan, waardoor het risico op letsel wordt verminderd. Daarom vind je het veel terug in deuren, ramen en andere glazen constructies.

“Draadglas biedt een veilige oplossing door zijn versterkte structuur. Het behoudt zijn vorm bij impact en minimaliseert ernstige verwondingen.”

Een ander voordeel van draadglas is de veelzijdigheid ervan. Naast de veiligheidsaspecten heeft het ook een decoratieve functie. Het kan worden gebruikt om verschillende interieur- en exterieurelementen een uniek karakter te geven, zoals scheidingswanden, balustrades, meubels en decoratieve deuren.

De Troeven van Gaasglas

Gaasglas biedt een breed scala aan voordelen die het tot een uitstekende keuze maken voor diverse toepassingen. Een belangrijk pluspunt is de veiligheid die het biedt. Bij breuk valt het namelijk niet uiteen in scherpe stukken, wat het risico op ernstig letsel vermindert. Het glas behoudt zijn structuur en blijft intact, waardoor het de ruimte veilig afsluit zonder gevaarlijke glasscherven achter te laten.

Een ander voordeel van gaasglas is de inbraakwerendheid. Het versterkte glas is aanzienlijk moeilijker te breken dan normaal glas, wat een extra beveiligingslaag toevoegt aan je huis of kantoor. Het weerstaat inbraakpogingen, waardoor je een veiligere omgeving creëert en potentiële diefstal of ongewenste toegang voorkomt.

Bovendien heeft gaasglas geluidsisolerende eigenschappen, wat het perfect maakt voor omgevingen waar rust en privacy gewenst zijn. Het glas dempt geluiden van buitenaf, waardoor je kunt genieten van een vredige en stille ambiance. Dit maakt het ideaal voor bijvoorbeeld vergaderzalen, slaapkamers of andere ruimtes waar je ongestoord wilt kunnen werken of ontspannen.

“Gaasglas biedt niet alleen veiligheid, maar ook inbraakwerendheid en geluidsisolatie. Het is een veelzijdig glastype dat geschikt is voor diverse situaties.”

Met al deze voordelen is gaasglas een veelzijdig glastype dat zowel praktische als esthetische voordelen met zich meebrengt. Het combineert veiligheid, inbraakwerendheid en geluidsisolatie met een elegante uitstraling. Of je nu gaasglas wilt installeren in je woning, kantoor of een andere ruimte, het is een verstandige keuze die bijdraagt aan een veilige en aangename omgeving.

Toepassingen van gewapend glas:

ThuisWerkplekOpenbare ruimten
IngangsdeurenKantoorruimtesScholen
RaamconstructiesVergaderruimtenZiekenhuizen
ScheidingswandenReceptiebaliesMusea
Decoratieve toepassingenWachtruimtesBibliotheken

Voordelen draadglas

Toepassingen van gewapend glas

Het wordt op diverse locaties ingezet vanwege zijn veelzijdigheid en nut. Het biedt niet alleen veiligheid, maar kan ook een decoratieve touch toevoegen. Hier zijn enkele gangbare toepassingen van gewapend glas:

 1. Deuren

  Gewapend glas wordt regelmatig gebruikt in deuren vanwege de veiligheid die het biedt. Het glas houdt de deur stevig bij impact en geeft tegelijkertijd een eigentijdse uitstraling aan de entree.

 2. Ramen

  Ook in ramen wordt het vaak toegepast. Het versterkte glas zorgt voor extra veiligheid en voorkomt versplintering bij breuk. Bovendien kan gewapend glas helpen bij geluidsisolatie en het verminderen van uv-straling.

 3. Scheidingswanden

  Gewapend glas is een populaire keuze voor scheidingswanden in kantoren, restaurants en openbare ruimtes. Het creëert een open gevoel en biedt tegelijkertijd privacy en veiligheid.

 4. Openbare gebouwen

  In openbare gebouwen zoals scholen en ziekenhuizen wordt het veel gebruikt vanwege de veiligheidseisen. Het voorkomt verwondingen doordat het glas niet in scherpe stukken uiteenvalt bij breuk.

 5. Decoratie

  Naast functionele toepassingen wordt gewapend glas ook ingezet als decoratief element. Het kan worden verwerkt in interieurelementen zoals tafelbladen, kastdeuren en douchewanden, waardoor een unieke uitstraling ontstaat.

Met zijn veelzijdigheid en brede toepassingsmogelijkheden is het een gewaardeerd materiaal in zowel commerciële als residentiële omgevingen. Het combineert veiligheid met esthetiek, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elke ruimte.

Draadglas bij GlaszetterProf

Glas vervangen nodig? Bij Glaszetter Prof zijn we gespecialiseerd in het installeren en vernieuwen van draadglas. Met onze uitgebreide ervaring garanderen we een deskundige en veilige montage, waarbij we nauwlettend jouw specifieke behoeften en vereisten in acht nemen. We bieden een scala aan diktes en afwerkingen, zodat het draadglas perfect aansluit bij zowel je binnen- als buitenomgeving.
Draadglas bij Glaszetter Prof
Als je op zoek bent naar draadglas voor zowel thuis als op kantoor, dan ben je bij Glaszetter Prof aan het juiste adres. Onze ervaren glaszetters zorgen voor een vakkundige installatie van draadglas, waarbij zowel functionaliteit als esthetiek voorop staan. We begrijpen dat elke klant unieke voorkeuren heeft, daarom bieden we een assortiment aan diktes en afwerkingen aan. Of je nu helder draadglas, gekleurd glas of decoratief draadglas wenst, wij hebben de ideale oplossing voor jouw project.
Draadglas is geliefd vanwege de combinatie van veiligheid en esthetiek die het biedt. Het versterkte glas zorgt voor extra bescherming en minimaliseert letsel bij eventuele breuk. Daarnaast voegt het een vleugje elegantie toe aan elke ruimte. Het kan worden toegepast in diverse situaties, zoals deuren, ramen, scheidingswanden en decoratieve accenten.
Neem vandaag nog contact op met GlaszetterProf om de mogelijkheden te bespreken. Onze glaszetters staan klaar om je te adviseren en te begeleiden bij het kiezen van het juiste draadglas voor jouw project. Vertrouw op onze expertise en vakmanschap om jouw glaswensen te realiseren.

Draadglas: Onderhouds- en Reinigingstips

Draadglas is niet alleen een veilige en verfijnde keuze, maar vereist ook minimaal onderhoud. Met de juiste zorg behoudt het jarenlang zijn frisse uitstraling. Hier zijn enkele handige tips voor het onderhoud en schoonmaken:

Onderhoud van Draadglas

 • Veeg het glas regelmatig af met een zachte, vochtige doek om vuil en stof te verwijderen.
 • Bij hardnekkiger vuil kan een mild schoonmaakmiddel, zoals glasreiniger, worden gebruikt.
 • Vermijd het gebruik van schurende of agressieve reinigingsmiddelen, aangezien deze het glas kunnen beschadigen.

Reiniging van Draadglas

“Wees voorzichtig bij het reinigen van draadglas. Gebruik geen schurende materialen zoals staalwol, omdat deze krassen op het glas kunnen veroorzaken. Vermijd ook scherpe voorwerpen die het glas kunnen raken om beschadiging te voorkomen.”

Met deze eenvoudige tips houd je jouw draadglas in topconditie. Door regelmatig onderhoud en zorgvuldige reiniging behoudt het glas zijn heldere uitstraling en blijft het zowel veilig als elegant voor jouw huis of kantoor.

Conclusie

Draadglas is een veelzijdig type glas dat een perfecte combinatie biedt van veiligheid en esthetiek. Dankzij zijn versterkte structuur behoudt het zijn integriteit bij impact, waardoor het risico op ernstig letsel wordt geminimaliseerd.
De aantrekkingskracht van draadglas reikt verder dan zijn praktische functie; het voegt ook een esthetisch element toe aan elke omgeving. De robuuste uitstraling van draadglas geeft een eigenzinnig karakter aan je interieur. Of het nu gaat om het beschermen van je woning of kantoor, bij Glaszetter Prof zijn we er om je te ondersteunen met een professionele installatie. Onze deskundigheid garandeert dat het draadglas naadloos aansluit bij jouw specifieke wensen en eisen.
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Aarzel niet om vandaag nog contact met ons op te nemen en te ontdekken hoe draadglas jouw ruimte niet alleen veiliger, maar ook stijlvoller kan maken.

FAQ- Veelgestelde Vragen

Wat wordt bedoeld met draadglas?

Draadglas is een specifiek type glas dat tijdens de productie wordt versterkt met geïntegreerde draden. Door deze toevoeging van draden krijgt het glas extra stevigheid, waardoor het voorkomt dat het bij impact in scherpe stukken uiteenvalt.

Wat zijn de voordelen van draadglas?

Draadglas biedt diverse voordelen. Een belangrijk aspect is de verbeterde veiligheid die het biedt. Omdat het glas niet in scherven uiteenvalt bij breuk, vermindert draadglas het risico op ernstig letsel bij ongelukken. Bovendien heeft het een zekere mate van inbraakpreventie vanwege de verhoogde weerstand tegen breken. Ook fungeert het als geluidsisolatie, wat het geschikt maakt voor omgevingen waar rust en privacy van belang zijn.

Wat zijn de gebruikelijke toepassingen van draadglas?

Draadglas wordt op verschillende locaties gebruikt. Naast deuren, ramen en scheidingswanden wordt het veelvuldig toegepast in openbare gebouwen zoals scholen en ziekenhuizen vanwege veiligheidseisen. Daarnaast kan het een decoratieve functie hebben, bijvoorbeeld in interieurelementen en meubels.

Waar kan ik draadglas kopen?

Glaszetter Prof is gespecialiseerd in de installatie en vervanging van draadglas. Dankzij onze expertise kunnen we een deskundige en veilige installatie garanderen, waarbij we rekening houden met jouw specifieke voorkeuren en behoeften. We bieden het in diverse diktes en afwerkingen, zodat het perfect aansluit op jouw interieur of exterieur.

Hoe moet ik draadglas onderhouden en schoonmaken?

Het vergt minimaal onderhoud. Voor het reinigen volstaat het om het glas af te nemen met een vochtige doek. Gebruik geen agressieve of schurende schoonmaakmiddelen om beschadiging van het glas te voorkomen. Wees ook voorzichtig met scherpe voorwerpen die tegen het glas kunnen komen. Met de juiste zorg behoudt het zijn oorspronkelijke uitstraling jarenlang.

Gratis offerte ontvangen?

Vul hier onder het formulier in en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen om een vrijblijvende afspraak in te plannen!

Geen verrassingen achteraf; kosten vooraf bekend!

Inbraakwerend glas

Inbraakwerend glas

Ontdek de voordelen van inbraakwerend glas voor uw huis. Bescherm uw eigendommen en verhoog uw veiligheid met onze oplossingen.

Plexiglas

Plexiglas

Ontdek de veelzijdigheid van Plexiglas voor al uw projecten. Duurzaam, helder en perfect voor elke toepassing. Bezoek ons voor meer info!

Gezandstraald glas

Gezandstraald glas

Ontdek de schoonheid van gezandstraald glas voor een unieke, stijlvolle touch in uw interieur. Perfect voor deuren en ramen.

Gehard glas

Gehard glas

Ontdek de voordelen van gehard glas voor uw interieur of project. Veiligheid en stijl gaan hand in hand met onze oplossingen.

Colorbel glas

Colorbel glas

Ontdek de schoonheid en functionaliteit van Colorbel glas voor een stijlvolle en moderne uitstraling in uw interieur. Kwaliteit en esthetiek verenigd.

Gelaagd glas

Gelaagd glas

Ontdek de voordelen van gelaagd glas voor een veilig en comfortabel thuis. Kies voor duurzaamheid en stijl met onze op maat gemaakte oplossingen.

Floatglas

Floatglas

Ontdek ons assortiment van hoogwaardig Floatglas, perfect voor een strakke afwerking in elk interieur. Betaalbaar en stijlvol!

Acrylglas

Acrylglas

Ontdek de veelzijdigheid van Acrylglas voor al uw projecten. Duurzaam, helder en stijlvol - perfect voor iedere toepassing.

Borstwering

Borstwering

Ontdek alles over borstwering en hoe deze uw pand kan sieren en beschermen. Uw gids voor veilige en stijlvolle borstweringen.

Zonwerend glas

Zonwerend glas

Ontdek de voordelen van zonwerend glas voor uw woning of kantoor - comfort, energiebesparing en stijl gecombineerd!

Matglas

Matglas

Ontdek de charme van Matglas voor een stijlvolle, privacy-vriendelijke touch in uw interieur. Bekijk onze collectie nu!

Isolatieglas

Isolatieglas

Ontdek de voordelen van Isolatieglas voor een energie-efficiënte woning. Bespaar op uw energierekening en geniet van comfort.

Geluidswerend glas

Geluidswerend glas

Ontdek de stille kracht van geluidswerend glas voor uw woning of kantoor en geniet van de rust die het biedt. Perfect voor de hedendaagse omgeving.

Dubbel glas

Dubbel glas

Ontdek de voordelen van dubbel glas voor meer comfort en energiebesparing in uw huis. Wij helpen u graag verder!

Enkel glas

Enkel glas

Ontdek de mogelijkheden van enkel glas voor uw woning. Bespaar energie en verhoog comfort met onze oplossingen.

Triple glas

Triple glas

Ontdek ons aanbod van hoogwaardig triple glas voor optimale isolatie en comfort in uw woning. Energiezuinig en duurzaam!

Glas met meerdere lagen

Glas met meerdere lagen

Ontdek de voordelen van glas met meerdere lagen voor betere isolatie en veiligheid in uw woning. Ervaar comfort en energie-efficiëntie.

Brandwerend glas

Brandwerend glas

Ontdek de veiligheid en elegantie van brandwerend glas voor uw woning of bedrijfspand. Bescherm wat waardevol is met onze oplossingen.

Veiligheidsglas

Veiligheidsglas

Ontdek de kracht van veiligheidsglas voor een veilig en stijlvol thuis of kantoor. Duurzaam, betrouwbaar en veelzijdig voor elke toepassing.

Figuurglas

Figuurglas

Ontdek de charme van figuurglas voor een unieke uitstraling thuis. Stijlvol, privacy behoudend, en veelzijdig in design.

 • Ruime keuze aan glasopties voor elk budget
 • Gegarandeerde tevredenheid
 • Vakkundig advies op maat

★★★★★ Beoordeeld met een 4.9/5.0

Gratis offerte ontvangen?

Vul hier onder het formulier in en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen om een vrijblijvende afspraak in te plannen!

Geen verrassingen achteraf; kosten vooraf bekend!

 

Waarom kiezen voor GlaszetterProf

Wil je weten waarom klanten keer op keer voor GlaszetterProf kiezen? Lees verder om onze onderscheidende factoren te ontdekken die ons tot een favoriet maken.

Transparantie en open communicatie

Wij geloven we in transparantie en open communicatie met onze klanten. We houden hen altijd op de hoogte van eventuele ontwikkelingen, problemen of wijzigingen, zodat ze vol vertrouwen met ons kunnen blijven samenwerken.

Ervaring en expertise

Met jarenlange ervaring en expertise in ons vakgebied, zijn wij de ideale keuze voor klanten die op zoek zijn naar een partner die hen kan begeleiden met deskundig advies en oplossingen.

Snelle en betrouwbare levering

Bij ons kan je altijd rekenen op tijdige en betrouwbare levering. We begrijpen dat tijd cruciaal is, en we doen er alles aan om aan jouw deadlines te voldoen.

Uitstekende klantenservice

Onze klantenservice is ongeëvenaard. We zijn er altijd om vragen te beantwoorden, problemen op te lossen en ondersteuning te bieden, omdat we geloven dat onze klanten de beste zorg verdienen.

Concurrerende prijzen

Wij bieden we niet alleen hoogwaardige producten en diensten, maar ook tegen concurrerende prijzen. We streven ernaar om waarde te bieden voor elke euro die onze klanten bij ons besteden.

Goedkope glaszetter in de buurt

Op zoek naar een betaalbare glaszetter in uw buurt? GlaszetterProf biedt hoogwaardige glashersteldiensten tegen concurrerende prijzen, zodat u kunt genieten van kwaliteit zonder uw budget te overschrijden.

Snel een glaszetter aan de deur?

Heeft u met spoed een glaszetter nodig? Onze snelle en betrouwbare glaszetters staan klaar om u te helpen met al uw glasgerelateerde problemen, van gebroken ramen tot lekkende beglazing, direct bij u thuis.

Betrouwbare glaszetter

Vertrouw op onze betrouwbare glaszetter voor professionele glasreparaties en -installaties. Ons ervaren team staat garant voor kwaliteit en service, zodat u met een gerust hart uw glaswerkzaamheden aan ons kunt toevertrouwen.

google

Reviews

Bekijk hieronder wat klanten vertellen over ons. 

a-icon

Arnold

★★★★★

Het team van de glaszetter was vriendelijk en behulpzaam. Ik waardeer de transparante communicatie en eerlijke prijzen van de glaszetter. Geen verrassingen, gewoon hoogwaardige service van begin tot eind.

d-icon

Jeroen de Graaf

★★★★★

Dankzij de glaszetter hebben we nu veilige en energiezuinige ramen. Het was een waardevolle investering in ons huis!
k-icon

Kim Verheyden

★★★★★

De glaszetter reageerde snel op ons verzoek en leverde uitstekend vakmanschap. We zijn blij met het eindresultaat!
r-icon

Roy Jeurissen

★★★★★

Ik waardeer de flexibiliteit van de glaszetter om aan onze specifieke wensen te voldoen. Ze hebben echt maatwerk geleverd!
f-icon

F. du Pont

★★★★★

Het was een genoegen om met de glaszetter samen te werken. Ze waren professioneel, beleefd en we hebben ons niet blut betaald.
r-icon

Richard Westerink

★★★★★

Onze nieuwe ramen hebben niet alleen de uitstraling van ons huis verbeterd, maar ook de geluidsisolatie. We hebben ook precies betaald wat vooraf werd afgesproken. Super!
Call Now Button