• Ruime keuze aan glasopties voor elk budget
 • Gegarandeerde tevredenheid
 • Vakkundig advies op maat

Brandwerend glas

Brandwerend glas? Wij kunnen helpen! Onze professionele glaszetters staan voor je klaar.

★★★★★ Beoordeeld met een 4.9/5.0 door 6.000+ consumenten

 • Gratis offerte op maat
 • Snelle en professionele service
 • Ervaren glaszetters
 • Kwaliteitsglas voor duurzame resultaten
 • Op maat gemaakte oplossingen voor elk project
 • Transparante prijzen en geen verborgen kosten
 • Persoonlijke aandacht voor uw glasbehoeften
 • Gemakkelijk en snel online offerte aanvragen
 • Betrouwbare service met garantie op kwaliteit
 • Snelle reactie en flexibele planning
glaszetter

Als eigenaar van een huis of bedrijfspand is het essentieel om de veiligheid van mensen en eigendommen te waarborgen. Maar hoe kun je deze veiligheid maximaliseren zonder concessies te doen aan de esthetiek en charme van je ruimte? Het antwoord ligt in brandwerend glas.

Brandwerend glas biedt niet alleen bescherming, maar ook elegantie, waardoor het ideaal is voor zowel woningen als commerciële gebouwen. Laten we de voordelen van brandwerend glas verkennen, de verschillende toepassingen ervan bekijken en kennismaken met GlaszetterProf.

Belangrijke Punten om te Onthouden:

 • Bescherm je woning of bedrijfspand
 • Ontdek de veiligheidsvoordelen
 • Het biedt elegante oplossingen voor diverse ruimtes
 • Verken de verschillende varianten van brandwerend glas en hun eigenschappen
 • Vertrouw op GlaszetterProf voor professionele installatie en advies

De Betekenis van Brandwerend Glas

Brandwerend glas speelt een cruciale rol in de brandveiligheid van constructies. Het is specifiek ontwikkeld om de verspreiding van vuur en rook bij brand te vertragen. Dit type glas bestaat uit verschillende lagen die behandeld zijn met een brandvertragende coating.

Deze speciale behandeling verhoogt de weerstand van het glas tegen hoge temperaturen, waardoor het minder snel breekt of barst tijdens een brand. Dit biedt kostbare tijd om mensen naar veiligheid te leiden en de verspreiding van vuur en rook te beperken.
brandwerend glas
Het investeren in brandwerend glas is van essentieel belang om de veiligheid van uw huis of bedrijfspand te waarborgen. Het biedt niet alleen bescherming, maar kan ook een vleugje stijl toevoegen aan uw interieur. Met verschillende ontwerpen en stijlen is het niet alleen functioneel, maar ook visueel aantrekkelijk.

Brandwerend glas: bescherming en elegantie in één.

Er bestaan diverse classificaties en normen voor brandwerend glas, afhankelijk van de vereisten van het gebouw en de beoogde toepassing. Samenwerken met een ervaren glaszetter die gespecialiseerd is in dit type glas is cruciaal om ervoor te zorgen dat u de juiste oplossing krijgt die aansluit bij de specifieke behoeften van uw gebouw.

De Voordelen van Brandwerend Glas

Brandwerend glas biedt een breed scala aan voordelen. In de eerste plaats biedt het uitstekende bescherming tegen de verspreiding van brand en rook, waardoor er waardevolle tijd wordt gewonnen om mensen in het gebouw in veiligheid te brengen.

Daarnaast draagt het bij aan het beperken van brandschade door de verspreiding van vuur naar aangrenzende ruimtes te vertragen, wat resulteert in minder omvangrijke schade.
Bovendien verhoogt brandwerend glas het veiligheidsniveau in het gebouw, waardoor het voldoet aan de geldende voorschriften op het gebied van brandveiligheid.
brandwerend glas

Beperking van Brand- en Rookverspreiding

Brandwerend glas fungeert als een effectieve barrière tegen de verspreiding van brand en rook in gebouwen. Dit geeft bewoners, werknemers en bezoekers kostbare tijd om het pand veilig te verlaten. Het kan het verschil maken tussen leven en dood tijdens noodsituaties. Het is een cruciale investering in de veiligheid van zowel uw woning als bedrijfspand.

Reductie van Brandschade

Brand kan catastrofale gevolgen hebben voor zowel een gebouw als de spullen binnenin. Brandwerend glas vertraagt de uitbreiding van het vuur naar aangrenzende ruimtes, waardoor de kans op aanzienlijke schade sterk wordt verminderd. Dit kan leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen bij het herstellen en herbouwen van een gebouw na een brand.

Naleving van Brandveiligheidsvoorschriften

Door brandwerend glas te installeren, zorgt u ervoor dat uw gebouw voldoet aan de geldende voorschriften op het gebied van brandveiligheid. Het is een essentiële maatregel om de veiligheid van de mensen in het gebouw te waarborgen. Met de juiste installatie kunt u gerust zijn dat u voldoet aan uw wettelijke verplichtingen en uw verantwoordelijkheid voor de veiligheid van anderen nakomt.

Voordelen
Reductie van Brand- en Rookverspreiding
Reductie van Brandschade
Naleving van Brandveiligheidsvoorschriften

Toepassingen van Vlamvertragend Glas

Vlamvertragend glas wordt op verschillende manieren toegepast in gebouwen met een verhoogd risico op brand. Of het nu gaat om kantoren, fabrieken, ziekenhuizen of appartementencomplexen, het speelt een cruciale rol in het beschermen van zowel de structuur als de mensen binnenin.

Een belangrijk gebruik van vlamvertragend glas is in scheidingswanden. Door dit type glas te gebruiken in muren tussen verschillende ruimtes, kan de verspreiding van vuur en rook worden beperkt, wat essentieel is voor evacuatie en het minimaliseren van schade. Daarnaast wordt het vaak geïnstalleerd in deuren, ramen en vluchtwegen, omdat het de verspreiding van brand kan vertragen en mensen in staat stelt om veilig te ontsnappen.

Naast de functionele voordelen kan vlamvertragend glas ook esthetisch aantrekkelijk zijn voor een gebouw. Het wordt gebruikt in balustrades om een veilige omgeving te bieden zonder concessies te doen aan het visuele aspect. Bovendien wordt het regelmatig gebruikt in scheidingswanden in openbare ruimtes, waarbij het een gevoel van ruimte behoudt terwijl het voldoet aan strenge brandveiligheidsnormen.

Toepassingsmogelijkheden Overzicht

ToepassingBeschrijving
PartitiesVertragen de verspreiding van vuur en rook tussen verschillende ruimtes.
ToegangsdeurenVerstrekken een veilige doorgang en remmen de voortgang van brand.
RaamstructurenBeperken de uitbreiding van brand en rook naar buiten toe.
NooduitgangenGaranderen een veilige evacuatie in geval van brand.
BalustradesScheppen een veilige omgeving zonder concessies te doen aan het esthetische aspect.
Scheidingen in openbare ruimtesVoorzien in een veilige omgeving volgens de voorschriften voor brandveiligheid.

Verschillende Soorten Brandwerend Glas

Er zijn diverse types brandwerend glas, elk met unieke eigenschappen om brand te vertragen. Deze worden ingedeeld in categorieën zoals EW (vuurbestendigheid), EI (brand- en hittebestendigheid) en EW/EI (brand- en hittebestendigheid met isolatie). Welk type geschikt is, hangt af van de specifieke behoeften van het gebouw of de ruimte.

Ze worden geclassificeerd in verschillende klassen, die aangeven hoelang het glas bestand is tegen vuur en rook. De EW-klassen (zoals EW30, EW60) geven aan hoeveel minuten het glas bestand is tegen brand. Een hoger EW-getal betekent een betere brandwerendheid. De EI-klassen (zoals EI30, EI60) tonen niet alleen de brandweerstand aan, maar ook hoelang het glas warmte kan tegenhouden. Ten slotte biedt de EW/EI-klasse (bijv. EW60/EI30) zowel brandweerstand als isolatie.

De keuze voor het juiste type brandwerend glas hangt af van verschillende factoren, zoals brandvoorschriften, de locatie van het gebouw en het gebruik van de ruimte. Werk samen met een ervaren glaszetter of brandveiligheidsspecialist om de beste oplossing te vinden.
Enkele voorbeelden van verschillende soorten:

 • EW30: 30 minuten weerstand tegen vuur en rook.
 • EI60: 60 minuten weerstand tegen vuur, rook en hitte.
 • EW/EI30: 30 minuten weerstand tegen vuur en rook, en 30 minuten warmtebestendigheid.

Glaszetter Prof – Deskundig in Brandwerend Glas

Bij Glaszetter Prof zijn we gespecialiseerd in brandwerend glas en bieden we oplossingen op maat voor uw huis of bedrijfspand. We begrijpen hoe belangrijk het is om uw eigendommen te beschermen, daarom streven we naar topkwaliteit in alles wat we leveren.

Ons team van ervaren glaszetters staat klaar om uw project met vakmanschap uit te voeren. Of het nu gaat om het vervangen van bestaand brandwerend glas of het installeren van nieuwe beglazing, wij bieden uitstekende service en zorgen voor een perfecte afwerking.

Bovendien kunnen onze experts u adviseren over de beste opties voor uw specifieke situatie. We luisteren naar uw behoeften en voorkeuren en bieden oplossingen op maat die perfect passen bij uw huis of bedrijfspand.

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over hoe we uw gebouw kunnen beschermen. Met Glaszetter Prof bent u verzekerd van hoogwaardige producten, professionele installatie en de expertise van onze glaszetters.

FAQ – Veelgestelde Vragen

Wat betekent brandwerend glas?

Brandwerend glas is specifiek ontwikkeld om de verspreiding van vuur en rook bij brand te voorkomen. Het bestaat uit meerdere lagen behandeld met een speciale brandvertragende coating. Deze behandeling verhoogt de weerstand van het glas tegen hoge temperaturen, wat helpt voorkomen dat het barst of breekt tijdens een brand.

Wat zijn de pluspunten van brandwerend glas?

Brandwerend glas biedt tal van voordelen. Het zorgt voor optimale bescherming tegen brand en rook, waardoor kostbare tijd wordt gewonnen om mensen in veiligheid te brengen. Daarnaast beperkt het de brandschade door de verspreiding van vuur naar andere ruimtes te vertragen. Bovendien draagt het bij aan een hoger niveau van veiligheid in gebouwen, wat voldoet aan de geldende brandveiligheidsnormen.

Waar wordt brandwerend glas gebruikt?

Brandwerend glas wordt hoofdzakelijk toegepast in gebouwen met een verhoogd brandrisico, zoals kantoren, fabrieken, ziekenhuizen en appartementencomplexen. Het wordt vaak geïnstalleerd in scheidingswanden, deuren, ramen en vluchtroutes. Bovendien heeft het ook esthetische toepassingen, zoals balustrades en afscheidingen in openbare ruimtes.

Welke verschillende soorten brandwerend glas zijn er?

Er bestaan diverse soorten brandwerend glas met elk hun eigen brandvertragende eigenschappen. Ze worden ingedeeld in klassen, zoals EW (weerstand tegen vuur), EI (weerstand tegen brand en hitte) en EW/EI (weerstand tegen brand en hitte met isolatie). De keuze hangt af van de specifieke eisen van het gebouw of de ruimte waarin het glas wordt geplaatst.

Hoe kan Glaszetter Prof u helpen met brandwerend glas?

Bij Glaszetter Prof zijn we gespecialiseerd in brandwerend glas en bieden we maatwerkoplossingen voor uw huis of bedrijfspand. Onze ervaren glaszetters zorgen voor professionele installatie en kunnen advies geven over de beste opties voor uw situatie.

Gratis offerte ontvangen?

Vul hier onder het formulier in en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen om een vrijblijvende afspraak in te plannen!

Geen verrassingen achteraf; kosten vooraf bekend!

Inbraakwerend glas

Inbraakwerend glas

Ontdek de voordelen van inbraakwerend glas voor uw huis. Bescherm uw eigendommen en verhoog uw veiligheid met onze oplossingen.

Plexiglas

Plexiglas

Ontdek de veelzijdigheid van Plexiglas voor al uw projecten. Duurzaam, helder en perfect voor elke toepassing. Bezoek ons voor meer info!

Gezandstraald glas

Gezandstraald glas

Ontdek de schoonheid van gezandstraald glas voor een unieke, stijlvolle touch in uw interieur. Perfect voor deuren en ramen.

Gehard glas

Gehard glas

Ontdek de voordelen van gehard glas voor uw interieur of project. Veiligheid en stijl gaan hand in hand met onze oplossingen.

Colorbel glas

Colorbel glas

Ontdek de schoonheid en functionaliteit van Colorbel glas voor een stijlvolle en moderne uitstraling in uw interieur. Kwaliteit en esthetiek verenigd.

Gelaagd glas

Gelaagd glas

Ontdek de voordelen van gelaagd glas voor een veilig en comfortabel thuis. Kies voor duurzaamheid en stijl met onze op maat gemaakte oplossingen.

Floatglas

Floatglas

Ontdek ons assortiment van hoogwaardig Floatglas, perfect voor een strakke afwerking in elk interieur. Betaalbaar en stijlvol!

Acrylglas

Acrylglas

Ontdek de veelzijdigheid van Acrylglas voor al uw projecten. Duurzaam, helder en stijlvol - perfect voor iedere toepassing.

Borstwering

Borstwering

Ontdek alles over borstwering en hoe deze uw pand kan sieren en beschermen. Uw gids voor veilige en stijlvolle borstweringen.

Zonwerend glas

Zonwerend glas

Ontdek de voordelen van zonwerend glas voor uw woning of kantoor - comfort, energiebesparing en stijl gecombineerd!

Matglas

Matglas

Ontdek de charme van Matglas voor een stijlvolle, privacy-vriendelijke touch in uw interieur. Bekijk onze collectie nu!

Isolatieglas

Isolatieglas

Ontdek de voordelen van Isolatieglas voor een energie-efficiënte woning. Bespaar op uw energierekening en geniet van comfort.

Draadglas

Draadglas

Ontdek de veelzijdigheid van Draadglas, de perfecte balans tussen veiligheid en design voor uw thuis of kantoor.robust en stijlvol!

Geluidswerend glas

Geluidswerend glas

Ontdek de stille kracht van geluidswerend glas voor uw woning of kantoor en geniet van de rust die het biedt. Perfect voor de hedendaagse omgeving.

Dubbel glas

Dubbel glas

Ontdek de voordelen van dubbel glas voor meer comfort en energiebesparing in uw huis. Wij helpen u graag verder!

Enkel glas

Enkel glas

Ontdek de mogelijkheden van enkel glas voor uw woning. Bespaar energie en verhoog comfort met onze oplossingen.

Triple glas

Triple glas

Ontdek ons aanbod van hoogwaardig triple glas voor optimale isolatie en comfort in uw woning. Energiezuinig en duurzaam!

Glas met meerdere lagen

Glas met meerdere lagen

Ontdek de voordelen van glas met meerdere lagen voor betere isolatie en veiligheid in uw woning. Ervaar comfort en energie-efficiëntie.

Veiligheidsglas

Veiligheidsglas

Ontdek de kracht van veiligheidsglas voor een veilig en stijlvol thuis of kantoor. Duurzaam, betrouwbaar en veelzijdig voor elke toepassing.

Figuurglas

Figuurglas

Ontdek de charme van figuurglas voor een unieke uitstraling thuis. Stijlvol, privacy behoudend, en veelzijdig in design.

 • Ruime keuze aan glasopties voor elk budget
 • Gegarandeerde tevredenheid
 • Vakkundig advies op maat

★★★★★ Beoordeeld met een 4.9/5.0

Gratis offerte ontvangen?

Vul hier onder het formulier in en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen om een vrijblijvende afspraak in te plannen!

Geen verrassingen achteraf; kosten vooraf bekend!

 

Waarom kiezen voor GlaszetterProf

Wil je weten waarom klanten keer op keer voor GlaszetterProf kiezen? Lees verder om onze onderscheidende factoren te ontdekken die ons tot een favoriet maken.

Transparantie en open communicatie

Wij geloven we in transparantie en open communicatie met onze klanten. We houden hen altijd op de hoogte van eventuele ontwikkelingen, problemen of wijzigingen, zodat ze vol vertrouwen met ons kunnen blijven samenwerken.

Ervaring en expertise

Met jarenlange ervaring en expertise in ons vakgebied, zijn wij de ideale keuze voor klanten die op zoek zijn naar een partner die hen kan begeleiden met deskundig advies en oplossingen.

Snelle en betrouwbare levering

Bij ons kan je altijd rekenen op tijdige en betrouwbare levering. We begrijpen dat tijd cruciaal is, en we doen er alles aan om aan jouw deadlines te voldoen.

Uitstekende klantenservice

Onze klantenservice is ongeëvenaard. We zijn er altijd om vragen te beantwoorden, problemen op te lossen en ondersteuning te bieden, omdat we geloven dat onze klanten de beste zorg verdienen.

Concurrerende prijzen

Wij bieden we niet alleen hoogwaardige producten en diensten, maar ook tegen concurrerende prijzen. We streven ernaar om waarde te bieden voor elke euro die onze klanten bij ons besteden.

Goedkope glaszetter in de buurt

Op zoek naar een betaalbare glaszetter in uw buurt? GlaszetterProf biedt hoogwaardige glashersteldiensten tegen concurrerende prijzen, zodat u kunt genieten van kwaliteit zonder uw budget te overschrijden.

Snel een glaszetter aan de deur?

Heeft u met spoed een glaszetter nodig? Onze snelle en betrouwbare glaszetters staan klaar om u te helpen met al uw glasgerelateerde problemen, van gebroken ramen tot lekkende beglazing, direct bij u thuis.

Betrouwbare glaszetter

Vertrouw op onze betrouwbare glaszetter voor professionele glasreparaties en -installaties. Ons ervaren team staat garant voor kwaliteit en service, zodat u met een gerust hart uw glaswerkzaamheden aan ons kunt toevertrouwen.

google

Reviews

Bekijk hieronder wat klanten vertellen over ons. 

a-icon

Arnold

★★★★★

Het team van de glaszetter was vriendelijk en behulpzaam. Ik waardeer de transparante communicatie en eerlijke prijzen van de glaszetter. Geen verrassingen, gewoon hoogwaardige service van begin tot eind.

d-icon

Jeroen de Graaf

★★★★★

Dankzij de glaszetter hebben we nu veilige en energiezuinige ramen. Het was een waardevolle investering in ons huis!
k-icon

Kim Verheyden

★★★★★

De glaszetter reageerde snel op ons verzoek en leverde uitstekend vakmanschap. We zijn blij met het eindresultaat!
r-icon

Roy Jeurissen

★★★★★

Ik waardeer de flexibiliteit van de glaszetter om aan onze specifieke wensen te voldoen. Ze hebben echt maatwerk geleverd!
f-icon

F. du Pont

★★★★★

Het was een genoegen om met de glaszetter samen te werken. Ze waren professioneel, beleefd en we hebben ons niet blut betaald.
r-icon

Richard Westerink

★★★★★

Onze nieuwe ramen hebben niet alleen de uitstraling van ons huis verbeterd, maar ook de geluidsisolatie. We hebben ook precies betaald wat vooraf werd afgesproken. Super!
Call Now Button