• Ruime keuze aan glasopties voor elk budget
 • Gegarandeerde tevredenheid
 • Vakkundig advies op maat

Borstwering

Borstwering? Wij kunnen helpen! Onze professionele glaszetters staan voor je klaar.

★★★★★ Beoordeeld met een 4.9/5.0 door 6.000+ consumenten

 • Gratis offerte op maat
 • Snelle en professionele service
 • Ervaren glaszetters
 • Kwaliteitsglas voor duurzame resultaten
 • Op maat gemaakte oplossingen voor elk project
 • Transparante prijzen en geen verborgen kosten
 • Persoonlijke aandacht voor uw glasbehoeften
 • Gemakkelijk en snel online offerte aanvragen
 • Betrouwbare service met garantie op kwaliteit
 • Snelle reactie en flexibele planning
glaszetter

Benieuwd naar hoe leuningen jouw constructie kunnen verbeteren en beschermen? Op zoek naar advies bij het kiezen van een veilige en stijlvolle leuning? Deze gids geeft je alle informatie die je nodig hebt over leuningen. Blijf lezen voor meer details!

Belangrijke punten om te onthouden:

 • Wat is een leuning en waarom is het een essentieel architectonisch onderdeel voor gebouwen?
 • De voordelen van een glazen balustrade: veiligheid, panoramisch uitzicht en eigentijds design.
 • Waar kan een glazen balustrade worden geïnstalleerd en hoe past het bij verschillende bouwstijlen?
 • Soorten glas geschikt voor een balustrade: veiligheidsglas, getint glas en glas met decoratieve motieven.
 • Hoe onderhoud en installeer je een balustrade voor langdurig plezier?

De essentie van een leuning

Een leuning is een structureel element dat niet alleen dient ter bescherming van een gebouw, maar ook een decoratief accent toevoegt. Het betreft een lage muur of reling die vaak de hoogte van een raam bereikt, meestal op de begane grond of op een verhoogd niveau.

Leuningen kunnen gemaakt zijn van diverse materialen, waaronder glas.
borstwering

“Een leuning voegt niet alleen functionaliteit toe maar ook esthetische waarde aan een gebouw. Het biedt niet alleen bescherming, maar kan ook de uitstraling van een pand versterken.”

Materiaalkeuze voor leuningen

Er zijn verschillende materialen die kunnen worden gebruikt bij het vervaardigen van een leuning. Enkele veelvoorkomende materialen zijn onder andere:

 • Glas
 • Hout
 • Metaal
 • Steen

Elk materiaal heeft zijn eigen unieke kenmerken en esthetiek. Bij het selecteren van het materiaal voor een leuning is het belangrijk om rekening te houden met de functionaliteit, duurzaamheid en stijl van het materiaal.

Een glazen leuning biedt bijvoorbeeld een onbelemmerd uitzicht en heeft tegelijkertijd een moderne uitstraling. Aan de andere kant kan hout een warme en traditionele sfeer toevoegen aan een gebouw. De juiste keuze hangt af van de specifieke behoeften en voorkeuren op het gebied van stijl.

Voorbeelden van diverse leuningen

Om een breder perspectief te bieden op de verschillende mogelijkheden, volgt hieronder een overzichtstabel met voorbeelden van leuningen vervaardigd uit diverse materialen:

MateriaalKenmerken
GlasElegant, modern, onbelemmerd uitzicht
HoutWarm, authentiek, natuurlijk
MetaalStrak, industrieel, robuust
SteenRustiek, solide, tijdloos

Door te spelen met verschillende materialen kunnen leuningen perfect worden aangepast aan de individuele behoeften en voorkeuren van een gebouw. Dit biedt de gelegenheid om een unieke en persoonlijke uitstraling te creëren.

Voordelen van een glazen balustrade

Een glazen balustrade voegt diverse waardevolle aspecten toe aan jouw gebouw. Het is niet alleen een functioneel element, maar brengt tevens elegantie en stijl in de architectuur. Hier zijn enkele significante pluspunten van een glazen balustrade:

 1. Onderbroken uitzicht: Met een glazen balustrade geniet je van een onbelemmerd zicht, zonder obstakels. De transparantie van het glas laat je toe om volop te genieten van de omgeving en laat natuurlijk licht binnen, wat een gevoel van ruimte en vrijheid bevordert.
 2. Veiligheid: Ondanks zijn transparantie, biedt een glazen balustrade de nodige bescherming. Het speciaal ontworpen balustradeglas is sterk en robuust, voldoet aan strenge veiligheidsnormen en weerstaat impact en extreme weersomstandigheden, waardoor je met vertrouwen van het uitzicht kunt genieten.
 3. Langdurige betrouwbaarheid: Glas is een duurzaam materiaal met een lange levensduur. Het is bestand tegen slijtage en vervorming, waardoor een glazen balustrade vele jaren meegaat zonder aan kwaliteit in te boeten. Bovendien vergt het minimaal onderhoud, wat op lange termijn zowel tijd als kosten bespaart.
 4. Modern design: Een glazen balustrade voegt een eigentijds en strak element toe aan jouw gebouw. Het gestroomlijnde en verfijnde ontwerp van de glazen panelen geeft een elegant en stijlvol accent dat zowel bij moderne als traditionele architectuur past, wat resulteert in een tijdloze esthetiek.

Met een glazen balustrade combineer je functionaliteit, veiligheid en esthetiek op een harmonieuze wijze. Het is een investering die zowel visueel aantrekkelijk als praktisch waardevol is voor jouw gebouw.
glazen borstwering

Toepassingen van glazen balustrades

Een glazen balustrade biedt diverse mogelijkheden voor toepassing en kan op verschillende locaties worden geïnstalleerd. Vanwege zijn veelzijdigheid kan een glazen balustrade worden aangepast aan diverse architecturale stijlen en ontwerpen. Hier zijn enkele gebruikelijke toepassingen van glazen balustrades:

Balkons:

Een glazen balustrade is een veelgekozen optie voor balkons. Het biedt een veilige afscheiding zonder het uitzicht te belemmeren. Dankzij het transparante karakter van glas kun je volop genieten van het panorama terwijl je toch beschermd blijft. Bovendien voegt de strakke afwerking van een glazen balustrade een moderne uitstraling toe aan het balkon.

Terrassen:

Ook voor terrassen is een glazen balustrade een uitstekende keuze. Het biedt een veilige en elegante omheining zonder afbreuk te doen aan de open sfeer van het terras. Bovendien beschermt het tegen de wind en biedt het privacy. Een glazen balustrade geeft ieder terras een eigentijdse uitstraling.

Trappenhuizen:

In trappenhuizen is veiligheid van groot belang. Een glazen balustrade biedt de nodige bescherming zonder de ruimtelijkheid van het trappenhuis aan te tasten. Het transparante karakter van glas laat voldoende licht door en creëert een gevoel van openheid. Bovendien voegt het een stijlvol element toe aan het interieur van het trappenhuis.

Galerijen:

Galerijen fungeren vaak als verbindende open ruimtes tussen verschillende delen van een gebouw. Een glazen balustrade kan de galerijen accentueren en tegelijkertijd een veilige afscheiding bieden. Hierdoor kunnen mensen veilig wandelen en van het uitzicht genieten. Bovendien kan een glazen balustrade de architecturale pracht van de galerijen benadrukken.

Kantoorpanden en openbare gebouwen:

Glazen balustrades worden vaak geïnstalleerd in kantoorpanden en openbare gebouwen. Ze bieden niet alleen bescherming, maar voegen ook een professionele en eigentijdse uitstraling toe aan de omgeving. Een glazen balustrade kan dienen als een esthetisch element dat de stijl en elegantie van het gebouw versterkt.
De veelzijdigheid van glas maakt het mogelijk om glazen balustrades te integreren in diverse omgevingen. Of het nu gaat om een balkon, terras, trappenhuis, galerij, kantoorpand of openbaar gebouw, een glazen balustrade voegt niet alleen stijl toe, maar garandeert ook de vereiste veiligheid en bescherming.

Diversiteit aan glas voor balustrades

Er bestaan verschillende glaskeuzes voor balustrades.

 • Veiligheidsglas, inclusief gehard glas of gelamineerd glas, wordt vaak geselecteerd vanwege de extra bescherming die het biedt.
 • Gekleurd glas of glas met decoratieve patronen kan een uniek visueel element toevoegen aan de balustrade.

Het passende glas wordt gekozen op basis van specifieke eisen en esthetische voorkeuren.
Laat u inspireren door onze verscheidenheid aan glasopties voor balustrades:

GlasvariantKenmerken
Gehard glasExtra sterk en veilig
Gelamineerd glasBiedt bescherming tegen breuk en impact
Gekleurd glasVoegt een artistiek tintje toe
Glas met decoratieve patronenCreëert een unieke esthetiek

Ongeacht het gekozen glastype zal een glazen balustrade ongetwijfeld een eigentijds en elegant accent toevoegen aan uw gebouw.

Onderhoud en installatie van glazen balustrades

Het onderhoud van een glazen balustrade vereist minimale inspanning. Het regelmatig onderhouden ervan is van essentieel belang om de glazen panelen in topconditie te houden en hun levensduur te verlengen. Een effectieve aanpak omvat het regelmatig reinigen van het glasoppervlak met een mild reinigingsmiddel en water om vuil, stof en vingerafdrukken te verwijderen zonder het glas te beschadigen.

Overweeg je om een nieuwe glazen balustrade te laten plaatsen? Dan is het verstandig om de deskundigheid van een professionele glaszetter in te roepen. Bij Glaspunt NL vind je betrouwbare vakmensen met uitgebreide ervaring in het installeren van diverse soorten balustrades. Ze verzekeren een veilige en nauwkeurige installatie, zodat je zorgeloos van je nieuwe balustrade kunt genieten.
Een deskundige installatie van de balustrade is van groot belang om stevigheid en stabiliteit te garanderen. Een ervaren glaszetter beschikt over de juiste kennis, materialen en gereedschappen om de installatie efficiënt uit te voeren. Bovendien zijn ze bekend met bouwvoorschriften en veiligheidsnormen, zodat de balustrade aan alle eisen voldoet.

Veelgestelde vragen(FAQ)

Wat betekent een balustrade?

Een balustrade is een architecturaal kenmerk dat dient om een structuur te omlijsten en tegelijkertijd een esthetisch element toe te voegen. Het bestaat uit een lage muur of een hekwerk dat doorgaans de hoogte van een raam bereikt, vaak op de begane grond of op een verhoogd niveau. Materialen voor een balustrade kunnen variëren, waaronder glas.

Wat zijn de voordelen van een glazen balustrade?

Een glazen balustrade biedt verschillende voordelen. Het biedt een onbelemmerd uitzicht terwijl het toch de nodige veiligheid waarborgt. Glas is duurzaam en bestand tegen verschillende weersomstandigheden, wat resulteert in een lange levensduur. Bovendien voegt een glazen balustrade een eigentijdse uitstraling toe aan jouw pand en creëert het een gevoel van ruimte en licht.

Waar kan een glazen balustrade worden geïnstalleerd?

Een glazen balustrade kan op diverse locaties worden geplaatst. Het wordt vaak gebruikt op balkons, terrassen, trappenhuizen en galerijen. Ook in kantoorpanden en openbare gebouwen kom je regelmatig glazen balustrades tegen. Door de veelzijdigheid van glas kan een balustrade worden aangepast aan verschillende stijlen en architectonische ontwerpen.

Welke soorten glas zijn geschikt voor een balustrade?

Verschillende soorten glas kunnen worden gebruikt voor een balustrade. Veiligheidsglas, zoals gehard glas of gelaagd glas, wordt vaak toegepast vanwege de extra veiligheidseigenschappen. Ook gekleurd glas of glas met decoratieve patronen kan worden gebruikt om een unieke uitstraling aan de balustrade te geven. De keuze van het juiste glas is afhankelijk van specifieke eisen en esthetische voorkeuren.

Hoe kan een glazen balustrade worden onderhouden?

Het onderhoud van een glazen balustrade is over het algemeen vrij eenvoudig. Regelmatig schoonmaken met een mild reinigingsmiddel en water is meestal voldoende om het glas in goede conditie te houden. Bij de installatie van een balustrade is het verstandig om een ervaren glaszetter in te schakelen, zoals Glaszetter Expert. Zij beschikken over de expertise en ervaring om de balustrade veilig en nauwkeurig te installeren, zodat je er langdurig plezier van hebt.

Gratis offerte ontvangen?

Vul hier onder het formulier in en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen om een vrijblijvende afspraak in te plannen!

Geen verrassingen achteraf; kosten vooraf bekend!

Inbraakwerend glas

Inbraakwerend glas

Ontdek de voordelen van inbraakwerend glas voor uw huis. Bescherm uw eigendommen en verhoog uw veiligheid met onze oplossingen.

Plexiglas

Plexiglas

Ontdek de veelzijdigheid van Plexiglas voor al uw projecten. Duurzaam, helder en perfect voor elke toepassing. Bezoek ons voor meer info!

Gezandstraald glas

Gezandstraald glas

Ontdek de schoonheid van gezandstraald glas voor een unieke, stijlvolle touch in uw interieur. Perfect voor deuren en ramen.

Gehard glas

Gehard glas

Ontdek de voordelen van gehard glas voor uw interieur of project. Veiligheid en stijl gaan hand in hand met onze oplossingen.

Colorbel glas

Colorbel glas

Ontdek de schoonheid en functionaliteit van Colorbel glas voor een stijlvolle en moderne uitstraling in uw interieur. Kwaliteit en esthetiek verenigd.

Gelaagd glas

Gelaagd glas

Ontdek de voordelen van gelaagd glas voor een veilig en comfortabel thuis. Kies voor duurzaamheid en stijl met onze op maat gemaakte oplossingen.

Floatglas

Floatglas

Ontdek ons assortiment van hoogwaardig Floatglas, perfect voor een strakke afwerking in elk interieur. Betaalbaar en stijlvol!

Acrylglas

Acrylglas

Ontdek de veelzijdigheid van Acrylglas voor al uw projecten. Duurzaam, helder en stijlvol - perfect voor iedere toepassing.

Zonwerend glas

Zonwerend glas

Ontdek de voordelen van zonwerend glas voor uw woning of kantoor - comfort, energiebesparing en stijl gecombineerd!

Matglas

Matglas

Ontdek de charme van Matglas voor een stijlvolle, privacy-vriendelijke touch in uw interieur. Bekijk onze collectie nu!

Isolatieglas

Isolatieglas

Ontdek de voordelen van Isolatieglas voor een energie-efficiënte woning. Bespaar op uw energierekening en geniet van comfort.

Draadglas

Draadglas

Ontdek de veelzijdigheid van Draadglas, de perfecte balans tussen veiligheid en design voor uw thuis of kantoor.robust en stijlvol!

Geluidswerend glas

Geluidswerend glas

Ontdek de stille kracht van geluidswerend glas voor uw woning of kantoor en geniet van de rust die het biedt. Perfect voor de hedendaagse omgeving.

Dubbel glas

Dubbel glas

Ontdek de voordelen van dubbel glas voor meer comfort en energiebesparing in uw huis. Wij helpen u graag verder!

Enkel glas

Enkel glas

Ontdek de mogelijkheden van enkel glas voor uw woning. Bespaar energie en verhoog comfort met onze oplossingen.

Triple glas

Triple glas

Ontdek ons aanbod van hoogwaardig triple glas voor optimale isolatie en comfort in uw woning. Energiezuinig en duurzaam!

Glas met meerdere lagen

Glas met meerdere lagen

Ontdek de voordelen van glas met meerdere lagen voor betere isolatie en veiligheid in uw woning. Ervaar comfort en energie-efficiëntie.

Brandwerend glas

Brandwerend glas

Ontdek de veiligheid en elegantie van brandwerend glas voor uw woning of bedrijfspand. Bescherm wat waardevol is met onze oplossingen.

Veiligheidsglas

Veiligheidsglas

Ontdek de kracht van veiligheidsglas voor een veilig en stijlvol thuis of kantoor. Duurzaam, betrouwbaar en veelzijdig voor elke toepassing.

Figuurglas

Figuurglas

Ontdek de charme van figuurglas voor een unieke uitstraling thuis. Stijlvol, privacy behoudend, en veelzijdig in design.

 • Ruime keuze aan glasopties voor elk budget
 • Gegarandeerde tevredenheid
 • Vakkundig advies op maat

★★★★★ Beoordeeld met een 4.9/5.0

Gratis offerte ontvangen?

Vul hier onder het formulier in en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen om een vrijblijvende afspraak in te plannen!

Geen verrassingen achteraf; kosten vooraf bekend!

 

Waarom kiezen voor GlaszetterProf

Wil je weten waarom klanten keer op keer voor GlaszetterProf kiezen? Lees verder om onze onderscheidende factoren te ontdekken die ons tot een favoriet maken.

Transparantie en open communicatie

Wij geloven we in transparantie en open communicatie met onze klanten. We houden hen altijd op de hoogte van eventuele ontwikkelingen, problemen of wijzigingen, zodat ze vol vertrouwen met ons kunnen blijven samenwerken.

Ervaring en expertise

Met jarenlange ervaring en expertise in ons vakgebied, zijn wij de ideale keuze voor klanten die op zoek zijn naar een partner die hen kan begeleiden met deskundig advies en oplossingen.

Snelle en betrouwbare levering

Bij ons kan je altijd rekenen op tijdige en betrouwbare levering. We begrijpen dat tijd cruciaal is, en we doen er alles aan om aan jouw deadlines te voldoen.

Uitstekende klantenservice

Onze klantenservice is ongeëvenaard. We zijn er altijd om vragen te beantwoorden, problemen op te lossen en ondersteuning te bieden, omdat we geloven dat onze klanten de beste zorg verdienen.

Concurrerende prijzen

Wij bieden we niet alleen hoogwaardige producten en diensten, maar ook tegen concurrerende prijzen. We streven ernaar om waarde te bieden voor elke euro die onze klanten bij ons besteden.

Goedkope glaszetter in de buurt

Op zoek naar een betaalbare glaszetter in uw buurt? GlaszetterProf biedt hoogwaardige glashersteldiensten tegen concurrerende prijzen, zodat u kunt genieten van kwaliteit zonder uw budget te overschrijden.

Snel een glaszetter aan de deur?

Heeft u met spoed een glaszetter nodig? Onze snelle en betrouwbare glaszetters staan klaar om u te helpen met al uw glasgerelateerde problemen, van gebroken ramen tot lekkende beglazing, direct bij u thuis.

Betrouwbare glaszetter

Vertrouw op onze betrouwbare glaszetter voor professionele glasreparaties en -installaties. Ons ervaren team staat garant voor kwaliteit en service, zodat u met een gerust hart uw glaswerkzaamheden aan ons kunt toevertrouwen.

google

Reviews

Bekijk hieronder wat klanten vertellen over ons. 

a-icon

Arnold

★★★★★

Het team van de glaszetter was vriendelijk en behulpzaam. Ik waardeer de transparante communicatie en eerlijke prijzen van de glaszetter. Geen verrassingen, gewoon hoogwaardige service van begin tot eind.

d-icon

Jeroen de Graaf

★★★★★

Dankzij de glaszetter hebben we nu veilige en energiezuinige ramen. Het was een waardevolle investering in ons huis!
k-icon

Kim Verheyden

★★★★★

De glaszetter reageerde snel op ons verzoek en leverde uitstekend vakmanschap. We zijn blij met het eindresultaat!
r-icon

Roy Jeurissen

★★★★★

Ik waardeer de flexibiliteit van de glaszetter om aan onze specifieke wensen te voldoen. Ze hebben echt maatwerk geleverd!
f-icon

F. du Pont

★★★★★

Het was een genoegen om met de glaszetter samen te werken. Ze waren professioneel, beleefd en we hebben ons niet blut betaald.
r-icon

Richard Westerink

★★★★★

Onze nieuwe ramen hebben niet alleen de uitstraling van ons huis verbeterd, maar ook de geluidsisolatie. We hebben ook precies betaald wat vooraf werd afgesproken. Super!
Call Now Button